Rubriek: Verspaning

Nieuwste high-end machines op Doosan

Doosan is één van de grootste fabrikanten van CNC-bewerkingsmachines wereldwijd en zal tijdens de komende AMB in Stuttgart een doorontwikkeling van haar bestaande machines presenteren. Doosan toont 9 machines, waarvan 2 prototypes, waarmee Doosan op het gebied van compleet bewerken een volgende stap richting high-end bewerken zet. De Doosan DVF 5000 en DVF 8000 zijn daar met de volledige 5-assige simultane bewerkingsmogelijkheden een goed voorbeeld van. De DVF 8000 is uitgevoerd met een 12.000 rpm direct drive spindel en een 800 mm ø roterende tafel met directe aandrijving en is leverbaar met palletwisselsystemen en Fanuc, Siemens of Heidenhain besturing.

Compleet bewerken met Super Multitasking

Ook de PUMA SMX3100ST, die Doosan onder spaan zal demonstreren, mag een echte highlight worden genoemd. Dit multitasking draai-freescentrum is een doorontwikkeling van de SMX, waar Doosan al een aantal jaar aan werkt. De SMX3100ST is met een draailengte van 1.540 mm het grootste draai-freescentrum van de Zuid-Koreaanse machinefabrikant. Standaard heeft de SMX3100ST een draaibare freeskop op een B-as, linker en rechter spindel en een onder turret aan boord. Zowel de linker als de rechter spindel zijn in staat om de C-as besturing met hoge nauwkeurigheid uit te voeren en verschillende bewerkingsfuncties, zoals draaien, frezen en gesynchroniseerd snijden met behulp van een enkele set-up met freesspindel uit te voeren. Daarmee biedt de PUMA SMX-serie ongeëvenaarde flexibiliteit met een grote verscheidenheid aan machineconfiguraties.

Compleet bewerken met dubbele turrets

Specifiek voor de bewerking van fijnmechanische onderdelen heeft Doosan de multi-turret draaimachine Doosan TT1800 series doorontwikkeld naar een versie met dubbele Y-as. Deze TT1300SYY heeft eveneens een linker en rechter spindel die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingezet en bewerkte onderdelen van elkaar over kunnen nemen. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor zowel compleet bewerken als verdubbeling van de productie met één machine. Nieuw is dat bij de TT1300SYY zowel de boven als onder turret tijdens de bewerking in de Y-as kunnen bewegen. Doosan presenteert tijdens de AMB verder een PUMA 2600ST draaimachine met automatische machinebelading middels een gantry loader, een Lynx 2100 LSYA-draaimachine, en een TT1800SY multi-turret draaimachine het verticale bewerkingscentrum DNM5700. Ook met een horizontale bewerkingscentrum NHP 4000 doet Doosan een vervolgstap richting high-end machining. Met dit bewerkingscentra biedt Doosan hoge productiviteit en ultieme precisie dankzij minimale neventijden, stabiele machinestructuur en thermische vervormingscorrectiefunctie. Om aan milieuvriendelijke eisen te voldoen wordt voor alle as-kogelomloopspillen vetsmering gebruikt. Dormac CNC Solutions, die Doosan in Nederland vertegenwoordigt, zal tijdens de beursperiode zowel op de stand van Doosan als bij de LITZ (5-assige bewerkingscentra) 10B73 en FAT (vlakbed CNC-draaimachines) stand 4A57 aanwezig zijn.

www.dormac.nl

Dit bericht delen?