Rubriek: Plaat- en buisbewerking

OMAX OptiMAX zeer geavanceerde watersnijmachine

OMAX Corporation, wereldwijd fabrikant van watersnijmachines, heeft haar bestaande machinelijn uitgebreid met de OptiMAX. Met deze op meerdere punten vernieuwde watersnijmachine claimt OptiMAX ’s werelds meest nauwkeurige watersnijmachine te hebben ontwikkeld, waarmee efficiency, snelheid en precisie naar een nog hoger niveau zijn getild.

De nieuwste versie van de IntelliMAX premium software speelt een cruciale rol bij de verhoging van de efficiency. OMAX heeft daarmee het gebruiksgemak verhoogd en de bediening vereenvoudigd. Daardoor kunnen onderdelen sneller en consistenter worden geprogrammeerd en geproduceerd.

Zeer hoge output
OMAX watersnijmachines leveren dankzij de constante druk van de EnduroMAX hogedrukpomp en de hoge snelheid van het gepatenteerde aandrijfsysteem de hoogste output per minuut. De OptiMAX hogedrukpomp stelt automatisch de juiste druk in en beperkt schommelingen tot een minimum om de levensduur van onderdelen te verbeteren.
Het onderhoudsvrije IntelliTRAX-aandrijfsysteem is voorzien van encoders om de nauwkeurigheid van de positionering tot op micronniveau mogelijk te maken. De machinestatus wordt met een indicator aan de voorzijde van de brug weergegeven.

Summum in abrasief waterstraalsnijden
De OptiMAX kan, net als de andere modellen uit het leveringsprogramma van OMAX, worden uitgerust met geavanceerde opties zoals de Tilt-A-JET snede compensatiekop of de VersaJET 3D-snijkop die tot 60º schuin kan snijden. ‘De OptiMAX vertegenwoordigt het summum in abrasief waterstraalsnijden. Machines waarmee onze klanten gemakkelijk optimale snijresultaten kunnen bereiken’, zegt IWE Watersnijtechniek, al meer dan 25 jaar technologiepartner van OMAX voor de Benelux. De OptiMAX zal eind maart als één van de eerste in Europa bij IWE Watersnijtechniek in Nieuwerkerk aan de IJssel voor demodoeleinden worden opgebouwd.

www.watersnijmachine.nl

Dit bericht delen?