Rubriek: Oppervlakte

Ontbraammachines en compacte langbandschuurmachine op Hevami-stand Metavak

Hevami oppervlaktetechniek demonstreert op de komende Metavak twee ontbraammachines en een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Het gaat hier om het type EBSC wat staat voor “één band schuurmachine compact”.

De machine is bedoeld als instapmachine voor de ZBS en PZM langbandschuurmachines. De compacte langbandschuurmachine is voorzien van diverse bestaande technieken die zich in de praktijk al vele jaren bewezen hebben. Zoals de kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft. De schuurbanden laten zich tot meer dan 90˚ kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen. Het aandrukgereedschap kan naar keuze voorzien worden van een vlakke aandrukschoen of eencontactrol voor een slijpstructuur. De EBSC machine is de ideale machine voor het schuren van lasnaden en/of het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte die goed is als voorbewerking voor hoogglans.

Löwer SwingGrinder

Ook de Löwer SwingGrinder ontbraammachine wordt gezien als een instapmachine voor het snel ontbramen en afronden. De machine is het perfecte alternatief voor bedrijven die af willen van het handmatig ontbramen maar tegelijkertijd de investering in een breedband ontbraammachine te hoog vinden. Bewerking met de SwingGrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen, 3 tot 4 keer zo snel en qua aanschaf vergeleken met een breedband ontbraammachine veel goedkoper.

De roterende schuurkop is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk laat bewegen. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig ontbraamd wordt. De schuurkop is om 180˚ draaibaar zodat snel gewisseld kan worden tussen het ontbramen en het intensieve afronden. Om er voor te zorgen dat de te bewerken plaatdelen goed blijven liggen is de bewerkingstafel voorzien van een speciaal rubber met een grote wrijvingsweerstand. De schuurkop kan worden voorzien van diverse schuurmedia en kan optioneel worden voorzien van een toerentalregelaar. Verder is de bewerkingstafel geperforeerd uitgevoerd zodat het stof via een filter afgezogen kan worden.

NS Maquinas

Hevami laat ook een borstel-ontbraammachine van NS Maquinas zien. Deze OD120 is de perfecte keuze voor het ontbramen van de binnen- en buitenzijde van ronde, ovale en rechthoekige buizen. De planetair werkende borstels met dubbele rotatie zorgen voor een optimaal ontbraamresultaat, waarbij de buis zelf niet draait. Extrusie en aluminium profielen worden ook probleemloos ontbraamd.

www.hevami.nl

Metavak: A134

Dit bericht delen?