Rubriek: Verspaning

Open Huis Dormac in teken verbreding capaciteit enginering en software

Dormac CNC Solutions, leverancier van machines en systemen voor de verspanende productie, heeft het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in haar organisatie om aan de vraag naar complexere machines en automatisering te kunnen voldoen. Daarvoor heeft de machineleverancier onder meer binnen Dormac Productie Automatisering (DPA) haar capaciteit op het gebied van engineering en software ontwikkeling uitgebreid.

Directeur Joost Verschure: “We zien een aantal trends in de markt, waaronder de vraag naar turn-key automatiseringsoplossingen voor grotere en zwaardere producten. Daar waar de standaard oplossingen tot 50 kg pay-load niet meer toereikend zijn. We ontwikkelen daar oplossingen voor met inzet van industriële robots met een pay-load van 200 kg. Onze engineers zijn daar met de ontwikkeling van gestandaardiseerde en repeteerbare hard- en softwarecomponenten, inmiddels volledig op ingericht, waarmee de randapparatuur naadloos communiceert met de machinebesturing. Daarnaast hebben we software specialisten aangetrokken met vergaande kennis van zowel programmering, opspanningen, verspanings strategie en krachtenverdeling. Daarmee vervullen we de rol van hoofdaannemer, zodat de klant één aanspreekpunt heeft.”

5-assig frezen

Een tweede trend is dat in het middensegment de afweging van 3-assig en 5-assig frezen steeds meer naar het laatste doorslaat. “Tijdens ons Open Huis, op 7 en 8 november demonstreren we daarom de nieuwste generatie 5-assige bewerkingscentra van Doosan, waarmee bedrijven efficiënter en met minder mensen toch een hogere output kunnen genereren.”

Grote lengtes draaien

Verschure ziet naast terughoudendheid op het gebied van standaard machines een sterke opleving in de sectoren olie en gas, offshore, scheepvaart, infra en energie. “Meer windmolens, vernieuwing van civiele werken, toepassing van hydraulische cilinders, waarin veelal grote onderdelen nodig zijn, die met draaimachines met standaard draailengtes niet gemaakt kunnen worden. Dat uit zich in een toenemende vraag naar draaimachines met grote draailengtes. Met de Puma draaimachine van Doosan bieden we daarvoor een oplossing. De Puma 700 XLY met aangedreven gereedschappen, Y-as en een draailengte van 5.050mm en een te bewerken productdiameter over de gehele lengte van 750mm zal dan ook prominent te zien zijn tijdens ons Open Huis.”

Seminars en demonstraties

Samen met een aantal partners worden tijdens de opendagen korte seminars en demonstraties gegeven, gericht op het belang van een “goede inrichting van de omgeving van de machine voor een optimale prestatie”. Zoals CADCAM systemen en postprocessoren, instelapparatuur van tools, geautomatiseerd gereedschapbeheer, procesoptimalisatie systemen en automatisering van de belading en ontlading van de machines. 

www.dormac.nl

Dit bericht delen?