Rubriek: Bevestigingstechniek

Plakken kan iedereen, lijmen is voor de specialist

De titel klinkt wellicht wat aanmatigend, maar bij industriële lijmen is een goede werkinstructie misschien wel net zo belangrijk als de goede kwaliteit van de lijm. Daar weet men bij Levico alles van. Als je bij hen in Belfeld binnenloopt dan merk je hoe serieus zij met de lijmproducten bezig zijn die voor steeds meer constructies een uitstekende oplossing bieden.

Eigenaar Marco van Schayk is zijn carrière begonnen in de automotive branche en 15 jaar geleden een samenwerking aangegaan met Marston-Domsel en Hylomar. Levico is de exclusieve importeur van deze toonaangevende lijmfabrikanten. Zij leveren beiden kwalitatief hoogwaardige producten tegen zeer concurrerende prijzen.

Hylomar afdichtmiddel

Hylomar is vooral bekend door het afdichtmiddel dat in de automotive en de procesindustrie gebruikt wordt. Hylomar is een van oorsprong Engels bedrijf dat vanwege de lange aanvoerlijnen naar de autofabrieken in Duitsland een dochterbedrijf heeft opgericht. De Fordfabriek is nog steeds één van hun grootste klanten. Levico heeft Hylomar producten continu op voorraad en verstuurt bestellingen nog dezelfde dag.

Hoogwaardige 2-componenten lijm

Marston-Domsel is een Duitse lijmfabrikant. De Marston Megabond 3000/3030 is een 2-componenten lijm die aan veel OEM bedrijven wordt verkocht. De lijm wordt gebruikt voor technische kunststoffen maar ook voor zowel behandelde als onbehandelde metalen zoals aluminium, rvs, messing en koper. De lijm heeft een hoge slag- en afschuifsterkte en een goede temperatuurbestendigheid tot 150°C. Wat deze lijmfabrikant uniek maakt is de enorme flexibiliteit en de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ook kleine bestellingen worden met veel aandacht verzorgd en snel afgeleverd. Ook met speciale verpakkingswensen wordt rekening gehouden.

Wekelijks blog over lijmsoorten

Levico krijgt steeds meer te maken met eindgebruikers die bellen voor advies over het gebruik van bepaalde producten. Marco van Schayk is gediplomeerd European Adhesive Bonder en is daardoor in staat de meeste vragen vakkundig te beantwoorden. Bij bijzondere vragen koppelt hij terug met de Marston-Domsel of Hylomar fabriek. Vanwege de groeiende kennisbehoefte gaat Levico vanaf september dit jaar starten met een wekelijkse blog over het gebruik van de verschillende lijmsoorten. Een onderwerp kan bijvoorbeeld zijn het schoonmaken van lijmvlakken. Voor veel gebruikers is het schoonmaken van lijmvlakken met een acetonhoudende cleaner gewoon. Maar er wordt ook vaak gebeld met de vraag of men thinner kan gebruiken. En dat kan dus echt niet!

www.levico.nl

Dit bericht delen?