Rubriek: Bevestigingstechniek

RobWelding toont kant-en-klare robotcel op Welding Week

Dat het aanschaffen van een robot niet complex of duur hoeft te zijn toont lasrobotspecialist RobWelding met zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC). De RRC trekt sindsdien veel belangstelling en uiteraard toont lasrobotspecialist deze RRC ook tijdens de Antwerpse Welding Week (stand 4-D020).

De RRC is een lascel in verschillende formaten waarin een ABB-lasrobot gekoppeld is aan één van de betere West-Europese lasmachines. Het aankoopproces van deze robotcellen is zo overzichtelijk, omdat het uit slechts 4 stappen bestaat: inventarisatie, configuratie, installatie en starten maar! Dat de naam ‘ready’ niet zomaar uit de lucht komt vallen, blijkt uit het feit dat de RRC operationeel is binnen 1 werkdag.

Kopen, huren en leasen

‘Dankzij deze eenvoudige opzet zien klanten nu haast in één opslag of een gerobotiseerd lasproces mogelijk is. Ook omdat het kostenplaatje van de Ready Robotic Cell concreet is’, aldus RobWelding-directeur Karel van Vlastuin. ‘Daarnaast bieden we meerdere aanschafopties. Is kopen de beste optie, of kiest de klant toch liever voor een flexibele vorm van huren of leasen?’ Tijdens de Welding Week toont RobWelding een demoversie van de RRC. Bezoekers kunnen dan onder andere zien hoe compact de cel is. Alle componenten zijn namelijk volledig geïntegreerd in een frame.

Inclusief Bulls Eye

Naast de robot en lasmachine staat in de cel ook een R300-Manipulator. Deze brengt het product bij de operator zodat hij niet om de cel heen hoeft te lopen. Ook kan de manipulator aan de inlegzijde per programma een bepaalde stand innemen, wat het wisselen van producten vereenvoudigt. In de compacte lasrobotcel is standaard een schoonmaakstation geïntegreerd om de lastoorts te reinigen. Ook is de spraakmakende en gepatenteerde Bulls Eye van ABB in de cel te vinden. Dit is een laserstraal om het TCP (tool center point) te controleren en automatisch bij te stellen.

www.robwelding.nl

Dit bericht delen?