Rubriek: Verspaning

Seibu betreedt de Benelux markt met high-end draadvonkmachines

De Japanse fabrikant van high-end draadvonkmachines Seibu gaat haar machines nu ook op de Benelux markt aanbieden. Artech Solutions gaat daarvoor de vertegenwoordiging in de Benelux verzorgen. Seibu draadvonkmachines worden ontwikkeld en gebouwd door Seibu Electric & Machinery, fabrikant van hoognauwkeurige draadvonk-, draai- en slijpmachines. De draadvonkmachines van Seibu onderscheiden zich door een zeer hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid (in bijzonder de automatische draadinvoer) en extreem lage onderhoudskosten.

Uitgebreid programma met interessante opties

Het waterbad programma omvat een drietal nauwkeurigheidsseries en één machine op oliebasis (de M25LP) voor extreem nauwkeurige en zeer fijne onderdelen. De waterbad draadvonkmachinelijn van Seibu is onderverdeeld in standaard ± 3µ, high performance ± 2µ en de high-end” ± 1µ. In elke nauwkeurigheidsklasse bouwt Seibu machines met drie verschillende tafelafmetingen te weten 350 x 250 mm, 500 x 350 mm en 750 x 500 mm. Seibu kent verder interessante opties zoals dun-draad tot 0,03mm, Core Stitch (zeer betrouwbare manier om kerndelen los te vonken en volledig geautomatiseerd af te voeren) en EL Coating speciaal ontwikkeld voor het snijden van hardmetaal. Hierbij wordt er een messing coating aangebracht om het alom bekende probleem van het uitwassen van cobalt te verhinderen.

Over Artech

Artech Solutions is specialist op het gebied van vonkerosie en HS frezen. Zij vertegenwoordigt al het programma zinkvonk- en HSC machines van Exeron en de startgatvonkboormachines van Heun en Madra. Verder levert Artech Solutions grafiet elektroden, opspanmiddelen voor EDM machines en erodeerdraad. Hiermee biedt Artech Solutions een compleet en breed leveringspakket op vonk-, frees- en automatiseringsgebied. Artech Solutions T 06-37647103

Dit bericht delen?