Rubriek: Logistiek

Slim oproepsysteem om bijvoorbeeld pallets te traceren

De oproepsystemen van VeDoSign zijn ook in de industrie breed toepasbaar. Snel en eenvoudig kan op een stelling een signaleringscoaster worden gemonteerd. Deze wordt geplaatst op een pallet of een kar met een halffabricaat. Het nummer van deze coaster correspondeert met een intern opdrachtnummer.

Wanneer men op zoek is naar een pallet of kar, wordt het opdrachtnummer ingetoets op de transmitter en begint de coaster direct signalen af te geven. Dit zijn licht- of geluidssignalen. De tijdsduur van deze signalering kan vooraf worden ingesteld. Het systeem werkt volledig draadloos. De coasters werken op een oplaadbare accu. Aan het eind van de dag kunnen ze weer worden verzameld en opgeladen. Is de coaster nog niet gebruikt, dan kan men deze gerust tot de volgende dag of zelfs enkel dagen bij het product laten liggen. Met dit systeem wordt enorm veel onnodige zoektijd voorkomen en de efficiëntie op de werkvloer verhoogd.

Besparing kostbare tijd

Het vele zoeken naar de juiste producten drukt uiteraard op de kosten van een bedrijf. Bedrijven die werken met meerdere halffabricaten zetten deze vaak door elkaar op verschillende afdelingen. Op het moment dat de order actueel wordt is het van belang dat alle benodigdheden snel en eenvoudig gevonden kunnen worden. Doordat de orders vaak door vele handen gaan worden de pallets of mobiele karretjes tussen de verschillende afdelingen vaak verplaatst en willekeurig geparkeerd. Zelfs met markeringen en bordjes is het dan toch vaak zoeken tussen de vele pallets die op één plek staan. VeDoSign biedt voor dit soort logistieke problemen een uitgebreid assortiment handige communicatie oplossingen.

RFID oplossing

Bedrijven die werken met vaste wagennummers kunnen deze voorzien van een RFID locator kaart. Deze zit vast op de kar of pallet en heeft daardoor een vast nummer. Als de signaleringscoaster op deze wagen wordt gelegd, zal er direct een signaal naar een display worden gestuurd. De coaster is vooraf gekoppeld aan het opdrachtnummer. Op de display staat het nummer af te lezen van de coaster en op welke pallet deze is gelegd.

www.vedosign.com/industrie/

Dit bericht delen?