Rubriek: Bevestigingstechniek

Strategisch partnerschap voor OMRON en AWL

De dynamische markt van de lasindustrie groeit ieder jaar weer. Een toenemend tekort aan lasexpertise en een toenemende vraag naar flexibele en veilige lasmachines dwingt ook de techniek om te blijven innoveren. Daarom hebben OMRON en AWL hun krachten gebundeld en ervoor gekozen een wereldwijde partnerschap aan te gaan om een echt volwassen oplossing in cobotlassen te ontwikkelen en te distribueren: Qube.

Flexibele cobotlascel

AWL heeft expertise op het gebied van procesverbetering en lassen, terwijl de kracht van OMRON ligt in automatiseringsoplossingen die mens en machine ondersteunen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de ontwikkeling van deze flexibele cobotlascel. “Binnen de automatiseringsindustrie kenden we tot nu toe eigenlijk twee manieren van lassen met robots: de high-end robotlascellen of laagdrempelige cobots op een lastafel. De robotlascel is zeer geschikt voor het produceren van grote aantallen, maar de investering is voor veel bedrijven te hoog. Voor kleinere series zijn cobots op een lastafel de beste optie. Maar wat als je nu als producent tussen deze categorie valt. Als je series maakt van 100 tot 1000 stuks en deze ook nog eens variëren van producttype? Of wat als je wél kan groeien door de stijgende vraag naar producten, maar een beperkt aantal lasspecialisten in huis hebt? Precies, dan heb je een uitdaging. AWL heeft hiervoor dé oplossing: Qube – een cobotlascel”, aldus Tom Vrugteveen, sales engineer van AWL.

Stephan Pruiksma, van OMRON Benelux voegt toe: “Met Qube kan iedereen zonder laservaring in een kwartier tijd flexibel, efficiënt en veilig (de cobot leren) lassen. Met het eenvoudige bedieningspaneel heb je in een handomdraai de cobot geprogrammeerd en kan de productie starten. Daarnaast kunnen robots en medewerkers nu zij aan zij samenwerken op een efficiënte manier, iets dat in de laswereld, vanwege de veiligheid, niet voorkomt.”

www.awl.nl/qube

Dit bericht delen?