Rubriek: Verspaning

Turbo 16 hoekfrees van Seco Tools

Door de steeds grotere druk om de productiviteit te verhogen en de bewerkingskosten laag te houden zijn veilige processen en een lange standtijd belangrijker dan ooit. De nieuwe Turbo 16 hoekfrees van Seco Tools is een doorbraak op beide punten.


Dankzij een indrukwekkende lijst van geoptimaliseerde kenmerken levert de frees uitzonderlijke prestaties voor een breed scala aan toepassingen en materialen. Een soepele snijwerking en lage snijkrachten zorgen voor een lager energieverbruik en minder slijtage van het gereedschap. De standtijd kan zelfs met tot wel 130% worden verlengd.

Productief en flexibel
Turbo 16 scoort ook hoog qua productiviteit. De zeer dichte vertanding op geselecteerde frezen verhoogt de verspaningsdebieten aanzienlijk met tot wel 50%. Een uitgebreid assortiment geslepen en direct geperste wisselplaten geven de Turbo 16 uitzonderlijke flexibiliteit. De freeslichamen zijn gemaakt van corrosiebestendig gereedschapsstaal en voorzien van interne koeling.


De Turbo 16 hoekfrezen zijn beschikbaar van 25 mm tot 250 mm. Ze zijn compatibel met een breed scala aan interfaces en standaard roterende houders. De snijplaten zijn de eerste Seco Tools-producten met Data Matrix-tags. De Turbo 16 is dus echt gebouwd voor de toekomst. Deze scanbare codes slaan product- en batchinformatie op en kunnen worden gelezen door de nieuwe smartphone-app Seco Assistant.


www.secotools.com

Dit bericht delen?