Rubriek: Verspaning

Uitbreiding GL-gereedschappen Dormer Pramet

Dormer Pramet heeft het assortiment GL-gereedschappen voor afsteken en diep groefsteken uitgebreid met nieuwe beitels, dubbelzijdige wisselplaten en geometrieën. De toevoegingen voorzien in nieuwe mogelijkheden voor het bewerken van kleine werkstukken en het groefsteken met een kortere uitsteeklengte.  

De nieuwste gereedschappen omvatten ondermeer beitels met opname 12×12 voor verscheidene radiale bewerkingen, waarbij verschillende wisselplaatbreedtes en snededieptes mogelijk zijn. Een versterkt ontwerp zorgt voor een hoge stijfheid en trillingsweerstand en voor een kwalitatieve oppervlakteafwerking.  

Wisselplaten

De lange GL-wisselplaat, met tot 60% diepere snedecapaciteit ten opzichte van de bestaande LCMF 16 wisselplaat, is nu ook beschikbaar in twee nieuwe geometrieën: GM en MM. Deze zijn beide voorzien van een positieve fase die dankzij een lagere snijkracht zorgt voor een langere levensduur en minder kans op snijkantsopbouw. Door de afgeronde snijkant is de MM geometrie zeer geschikt voor kopiërende draaibewerkingen terwijl de GM geometrie meer is ontwikkeld voor groefsteken en langsdraaien.

www.dormerpramet.com                                                         

Dit bericht delen?