Rubriek: Bevestigingstechniek

Valk Welding al 60 jaar verbonden met de maakindustrie

Valk Welding bestaat dit jaar 60 jaar. Dat is voor de lasrobotintegrator uiteraard een mijlpaal om bij stil te staan. Zeker wanneer je ziet hoe snel het de afgelopen jaren is gegaan met de ontwikkeling van innovaties op het gebied van lasrobotisering, waarmee afnemers van Valk Welding in heel Europa hun concurrentiepositie hebben kunnen versterken.

Met de oprichting van “LAS Verkoopmaatschappij” startte de vader van Remco H. Valk op 22 maart 1961 een onderneming die in 60 jaar is uitgegroeid tot een van de grootste lasrobotintegrators in Europa. ‘Automatisering van lastechniek is altijd een belangrijk onderdeel geweest naast de verkoop van lasdraad en lasapparatuur’, vertelt Remco H. Valk. ‘Dat heeft eind jaren zeventig geleid tot de levering van de eerste lasrobot’.

Actief in heel Europa

De groei die volgde was een resultaat van actieve marktontwikkelingen op het gebied van lastechniek. Vanaf 2004 zijn ook vestigingen in Denemarken, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland geopend en bedient Valk Welding afnemers tot in alle uithoeken van Europa. Met 170 medewerkers in vaste dienst en een vaste groep van ca. 25 inleners, is de Valk Welding Groep in Europa uitgegroeid tot een professionele en geduchte speler op het gebied van lasrobotisering.

Ondanks de beperking van de Corona epidemie heeft het bedrijf afgelopen jaar de organisatie verder uitgebreid. Zoals de oprichting van de Zweedse dochteronderneming Valk Welding SE, ingebruikname van een nieuwe verkoop-, trainings- en assemblagefaciliteit in Tsjechië, ontwikkeling van Management Informatie Systeem MIS2.0 en de ingebruikname van Valk Welding Precision Parts waar de lasrobotspecilaist robottoortsen en slangenpakketten volledig in eigen beheer produceert.

Robottoortsen en slangenpakketten

Robottoortsen en slangenpakketten vormen een cruciale component van de All-in-One Valk Welding lasrobotinstallaties. Deze zijn in eigen beheer ontwikkeld en worden exclusief voor Valk Welding lasrobotsystemen gemaakt. Met de eigen productiefaciliteit van de onderdelen voor deze robottoortssystemen is Valk Welding nu 100% onafhankelijk van derden.

www.valkwelding.com

Dit bericht delen?