Rubriek: Bevestigingstechniek

Valk Welding laat cobots samenwerken met lasrobot

Lasrobotintegrator Valk Welding toont de Nederlandse metaalindustrie op de Metavak, naast innovaties op het gebied van lasnaadvolgen, meerdere voorbeelden van automatiseringsoplossingen voor de lasproductie.

Eén van de highlights is een compacte productiecel waarbij de losse onderdelen door een TM-cobot in de lasrobotcel worden beladen en het gelaste werkstuk wordt uitgenomen. Daarmee toont de lasrobotintegrator een automatiseringsvoorbeeld waarbij de cobot het monotone inlegwerk van de bediener overneemt. Met de geïntegreerde vision kunnen de TM-cobots de onderdelen random van een 2D vlak oppakken. Met deze compacte productiecel wil Valk Welding de markt inspireren hoe je cobots en lasrobots met Panasonic technologie kunt laten samenwerken.


Laagdrempelige en compacte oplossingen

Naast custom built lasrobotinstallaties bouwt Valk Welding ook transportabele, gestandaardiseerde cellen op torsievrije frameconstructies. Daarmee biedt de lasrobotintegrator ook laagdrempelige en compacte oplossingen voor beginnende robotgebruikers. Valk Welding levert de gestandaardiseerde torsievrije frameconstructies in meerdere varianten, inclusief besturing, manipulatoren en afscherming, zodat deze als een compleet systeem kunnen worden vervoerd en intern verplaatst. Omdat de systemen al zijn voorbereid voor offline programmering is de opstarttijd voor nieuwe robotgebruikers minimaal.

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van lasnaadvolgen is de Arc-Eye Adaptive plug-in.  Met deze functie is de lasrobot niet alleen in staat om de lasnaad te volgen, maar ook om de toleranties op de lasnaadvorm te meten en daarmee de lasparameters automatisch op aan te passen.  

www.valkwelding.com

Metavak: I.140

Dit bericht delen?