Rubriek: Bevestigingstechniek

Valk Welding presenteert mega lasrobotsysteem op Schweissen und Schneiden

Op de komende vakbeurs Schweissen und Schneiden presenteert de Europese lasrobotintegrator Valk Welding een groot 12-assig lasrobotsysteem voor het gerobotiseerd lassen van zware en lange producten tot 20 ton en een werkstuklengte tot 25 m. Als beurs high-light biedt Valk Welding de lasrobotinstallatie vanaf heden te koop aan met de mogelijkheid deze kort na de beurs direct bij de koper te kunnen installeren.

Valk Welding biedt daarmee een oplossing voor bedrijven die op korte termijn behoefte hebben aan een automatiseringsoplossing voor het lassen van hele grote werkstukken in zeer kleine series tot enkelstuks toe.

High-mix, low volume

“Uiteraard is de grote lasrobotinstallatie ook bedoeld om te laten zien wat we kunnen op het gebied van lasrobotisering voor bedrijven met een high-mix, low volume productie. De cel is namelijk voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lasnaadvolgen met Arc-Eye Adaptive die bij naadafwijkingen de lasparameters real time aanpast, automatische draadwissel, geïntegreerde toortsafzuiging, volledige offline programmering en CE beveiliging”, licht CCO Peter Pittomvils toe. “Voor alle hick-ups in het proces hebben we innovatieve oplossingen ontwikkeld, zodat we een continu proces kunnen realiseren. Bedrijven die volumineuze delen in kleine aantallen en grote variatie maken voor ondermeer offshore, zwaar transport, zware machinebouw, hebben de lasproductie van grote aantallen veelal al geautomatiseerd, maar willen dat ook voor kleine aantallen kunnen. En daarin onderscheiden we ons van de traditionele lasrobotintegratoren”.

Lasrobotcel met 2 werkstations

Dat Valk Welding zowel kleine als grote bedrijven bedient, demonstreert de robotintegrator aan de hand van een compacte FRAME-E lasrobotcel. Met 2 naast elkaar opgestelde werkstations van 3100mm op een torsiervij frame is dit concept één van de meest toegepaste systemen, met een lage down-time voor werkstukwisseling.”

Offsite Teaching en ARP

Op voorgaande editie van Schweissen und Schneiden konden bezoekers al kennismaken met Offsite Teaching, waarbij de lasser met een VR bril werkstukken handmatig programmeert. Tijdens de vakbeurs demonstreert Valk Welding de nieuwste versie Offsite Teaching powered by VRPS. En natuurlijk kan het nieuwe ARP (Automatic Robot Programming) niet ontbreken waarbij na het aanklikken van de lasnaden de robot inclusief zoeken automatisch geprogrammeerd wordt.

Lasconsumables

Omdat lasconsumables voor een belangrijk deel de continuïteit van het gerobotiseerd lasproces bepalen, zal Valk Welding de laatste ontwikkelingen tonen op het gebied van lasdraad, draadtransport, robottoortsen, slangenpakketen en maatwerkoplossingen die Valk Welding hiervan kan leveren.

www.valkwelding.com

Schweissen und Schneiden: hal 3, stand 3B67

Dit bericht delen?