Rubriek: Plaat- en buisbewerking

VANAD lasersnijmachines zeer gebruiksvriendelijk

Rurenga Plaatwerkspecialist heeft gekozen voor een lasersnijmachine van VANAD. Zij hadden, op uitnodiging van Pasterkamp Metal Sheet Solutions, verschillende fabrikanten in Tsjechië bezocht. Eigenlijk gingen zij op pad voor een andere machine, maar het bezoek aan de firma Vanad maakte de nodige indruk.

Met een groep van Belgische en Nederlandse relaties bezocht Pasterkamp een aantal Tsjechische leveranciers van snijmachines en ontbraammachines. “Wij zijn verrast door de hoge technologische standaard”, was de eensluidende reactie van alle deelnemers.

In het demonstratiecentrum van Vanad staan verschillende machines opgesteld. De vragen konden ter plekke worden beantwoord door o.a. allerlei testen en demonstraties uit te voeren. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Verschillende materialen werden gesneden door de Kompakt fiberlaser snijmachine van VANAD. Het bleek zeer overtuigend voor alle deelnemers!

Snijkop van Precitec

Rurenga heeft gekozen werd voor een lasersnijmachine met een eenvoudige wisseltafel van 1,5 x 3 meter en een IPG fiber laserbron van 3 kW. Standaard worden de lasersnijmachines uitgevoerd met een snijkop van Precitec. Hiermee kan tot 18 mm staal, 10 mm RVS en 8 mm aluminium worden gesneden.   

De aankoop van een lasersnijmachine bepaalt een groot deel van de productiekosten van een bedrijf. Het is belangrijk daarin de juiste keuzes te maken. Dit bespaart kosten en verhoogt de winst.  

www.pasterkamp.nl

Metavak: F.133

Dit bericht delen?