Rubriek: Bevestigingstechniek

Veel noviteiten bij Abicor Binzel op Welding Week 2019

Op de Welding Week toont Binzel Benelux in nauwe samenwerking met Abicor Binzel en Abicor Binzel Robotic Systems een overzicht van het hele programma. Het accent ligt daarbij op een aantal nieuwe producten.

De ROBiPAK is een UR+ gecertificeerde oplossing voor MIG/MAG-lassen met de UR5(e) en UR10(e). De ROBiPAK is ontworpen om de installatie op een cobot snel te kunnen realiseren. Alle componenten zijn aangepast aan de kenmerken van de robots van Universal Robots en staan ​​garant voor hoogwaardige prestaties. De Profinet-communicatie tussen de robot en de iROB-stroombron van ABICOR BINZEL in de ROBiPAK verloopt via een speciaal ontwikkelde besturingsmodule. Dankzij een stabiele communicatie tussen de twee apparaten kan men eenvoudig programma’s maken om te lassen met de UR Cobot.  

Nauwkeurig en toekomstgericht draadaanvoersysteem
Met de MFS-V3.1 heeft Abicor een toekomstgericht draadtoevoersysteem voor lasertoepassingen ontwikkeld. Na de zeer succesvolle upgrade van de eBOX-V3 werden de draadaanvoerunits verder geoptimaliseerd met als doel de draadaanvoerprestaties naar een nog hoger niveau te tillen en de gebruiks- en servicevriendelijkheid te verhogen. De zeer precieze transmissie en de directe krachtoverbrenging, in combinatie met de snelle en digitale motorbesturing met behulp van de nieuwe eBOX, vormen het middelpunt van het nieuwe MFS-V3.1 systeem. Het 2×2-aandrijfprincipe garandeert minimale slip en voorkomt vervorming van de draad.  


Gezond en comfortabel MIG/MAG lassen

Lasrook kan een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen. Deskundigen op het gebied van arbeidsveiligheid raden dan ook aan om de lasrook direct bij de bron af te zuigen. Om dit in een industriële omgeving te waarborgen, zelfs onder ongunstige omstandigheden, biedt ABICOR BINZEL de rookafzuigunit xFUME VAC ADVANCED in combinatie met de rookafzuigpistolen RAB GRIP HE aan. Dit apparaat is ideaal voor twee totaal onafhankelijk werkende laspistolen, levert een hoge zuigkracht, beschikt over een automatische reinigingsfunctie en is universeel inzetbaar. De RAB GRIP HE wordt gekenmerkt door een goede toegankelijkheid, een hoge afzuigefficiëntie en zijn robuustheid. RAB GRIP HE combineert effectieve gezondheidsbescherming met de best mogelijke werkomstandigheden en is geschikt voor zware industriële toepassingen.

Nieuwe ABIMIG A/W pistolen
De hoogwaardige luchtgekoelde ABIMIG® A-pistolen zijn voorzien van slanke, rechte handgrepen. De vloeistof gekoelde ABIMIG® W-pistolen vervolledigen de betrouwbare en in de markt geprezen ABIMIG®-productlijn van ABICOR BINZEL. Deze pistolen gebruiken de geoptimaliseerde koelingstechniek van de ABIMIG® W T-pistolen en garanderen optimale prestaties bij hoge belasting. Beide pistolen zijn zeer slijtvast en door de dubbele bevestiging van de zwanenhals in de handgreep bieden zij een bijzonder goede bescherming tegen mechanische vervorming. Dankzij hun geavanceerde ergonomie ligt de handgreep comfortabel in de hand en kan de lasser veilig in alle lasposities lassen.

www.binzel-benelux.com

Welding Week: 4-A310

Dit bericht delen?