Rubriek: Bevestigingstechniek

Vier actuele thema’s centraal tijdens NIL Verbindingsweek 2018

De vier thema’s voor NIL Verbindingsweek 2018 zijn bekend: procesoptimalisatie, continuïteit van de bedrijfsvoering, carrièreperspectieven en veilig werken. De vierde editie van de vakbeurs NIL Verbindingsweek vindt plaats van 30 oktober tot en met 1 november 2018 in Gorinchem. Met NIL Verbindingsweek geeft het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) vakprofessionals de gelegenheid zich te laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de las- en lijmwereld. Om het productieproces te optimaliseren vinden vakprofessionals bij het thema Procesoptimalisatie toepassingen en technieken om steeds schoner, sneller en efficiënter te werken. Het thema Continuïteit van de bedrijfsvoering biedt bezoekers kennis en vaardigheden aan om de bedrijfsvoering ‘future-proof’ te maken. Aansluitend kan men bij het thema Carrièreperspectieven kennis en vaardigheden vergaren om het (toekomstige) personeel ‘toekomstbestendig’ te maken. Veilig werken is het thema waar bezoekers toepassingen vinden om werkomstandigheden veiliger te maken.

Extra aandacht voor lijmtechniek

Dit jaar schenkt de beursorganisatie extra aandacht aan lijmtechniek. “Gezien de actualiteiten van het verbinden wordt tijdens NIL Verbindingsweek de lijmtechniek heel bewust belicht”, legt Imre Németh, directeur van NIL, uit. “Bij een groeiend aantal bedrijven wordt steeds vaker lijmverbindingen toegepast waarmee wordt nagestreefd competitiever te kunnen opereren in de markt. Met de opkomst van deze lijmverbindingen worden ook hogere eisen gesteld aan de voorbereiding en uitvoering van de lijmverbinding als het lijmpersoneel.”

Combi-editie met METAVAK

NIL Verbindingsweek vindt plaats van 30 oktober tot en met 1 november 2018 in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15. Gelijktijdig met NIL Verbindingsweek is het mogelijk om METAVAK, de vakbeurs voor de gehele metaalbranche, te bezoeken welke wordt gehouden op dezelfde locatie. www.nil-verbindingsweek.nl

Dit bericht delen?