Rubriek: Oppervlakte

Volautomatisch slakken verwijderen met Q-Fin machines

Op de Metavak 2021 presenteert Q-Fin weer een aantal interessante noviteiten. Naast de 4-stations ontbraam- en finishmachine F1200 XL zal de DS1200 deslagging machine een van de eye catchers op de stand zijn. Deze nieuwe machine is genomineerd voor de ION Borghardt Award en de Blechexpo Award.

De DS600 (voor plaatdelen tot 600 mm breed) en de DS1200 (voor plaatdelen tot 1200 mm breed) zijn volautomatische slakkenverwijderingsmachines. Hiermee is het handmatig verwijderen van slak met hamer en beitel verleden tijd. Zwaar en vies werk waar maar moeilijk mensen voor te krijgen zijn. De DS machines maken het mogelijk in een handomdraai eenvoudig slakken van stalen snijdelen te verwijderen. Het zijn compacte machines die eenvoudig in gebruik zijn dankzij het gebruiksvriendelijke HMI scherm.

Boost voor productieproces

Door de DS600 en DS1200 stand alone te maken wordt vervuiling van de ontbraammachine door restafval voorkomen. Ook mogelijke schade aan borstels of drukrollen door rondvliegende brokstukken wordt hierdoor uitgesloten. Wanneer de deslagging machine in lijnopstelling, d.w.z. in combinatie met een ontbraammachine, wordt geplaatst zal het productieproces en de arbeidsveiligheid een boost krijgen. Tussen de twee machines in wordt vaak een rollentafel of aangedreven transporttafel geplaatst.

Deze unieke slakkenverwijderingsmachines worden geleverd met twee robuuste slakkenmepperwalsen en een magneetsysteem voor productfixatie.

www.q-fin.nl

Metavak: C130

Dit bericht delen?