Rubriek: Verspaning

Volgende generatie schachtfrezen Widia

WIDIA heeft de lancering aangekondigd van het WCE-platform voor massief hardmetalen schachtfrezen. Deze biedt betaalbare prestaties en betrouwbaarheid voor kleine tot middelgrote verspanende bedrijven. De eerste uitgave van het WCE-platform is voorzien van WCE4, een geometrie met vier spaangroeven die geavanceerde, hoogwaardige eigenschappen combineert met een gloednieuwe, veelzijdige kwaliteit die wordt aangeboden tegen een zeer concurrerende prijs.

“Met zijn nieuwe ontwerp levert de WCE4 de volgende generatie veelzijdige inzetbare cilindrische frezen om onze klanten te helpen productiever en efficiënter te zijn”, zegt WIDIA’s Tamir Sherif. “De WCE4 is een aantrekkelijk geprijsd gereedschap voor kleine tot middelgrote bedrijven waar betrouwbaarheid en een consequente standtijd hoog in het vaandel staan.”

Asymmetrische snijkantsverdeling

Belangrijke kenmerken van dit type gereedschap zijn de asymmetrische snijkantsverdeling en de variabele spiraalhoek. De combinatie van deze twee vermindert trillingen en maakt zware sneden mogelijk. De nieuwe hardmetaalsoort, WU20PE, maakt veelzijdigheid mogelijk in staal, roestvrij staal en gietijzer toepassingen. Deze ontwerpkenmerken, in combinatie met de geometrie met vier spaangroeven, zorgen voor een schachtfrees met betrouwbare prestaties en veelzijdigheid in toepassingen. 

Dit bericht delen?