Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Volop noviteiten op SafanDarley stand Metavak

SafanDarley is specialist in de ontwikkeling en bouw van elektronische, hybride en hydraulische kantbanken en guillotinescharen voor zowel het dunne als het dikke plaatsegment. Als nooit te voren speelt het verhogen van de productiecapaciteit, efficiëntie en duurzaamheid een belangrijke rol binnen de ontwikkelingen en innovaties bij SafanDarley.

Tijdens de Metavak toont SafanDarley de E-Brake 50T-2050. Deze is premium voorzien van de Smart Tool Locator van WILA. Door middel van leds wordt precies aangegeven waar u het gereedschap in het gereedschapssysteem moet plaatsen. Daarnaast laat het systeem de operator ook weten waar de achteraanslagen zijn en waar hij het plaatmateriaal moet plaatsen. Dit zorgt voor aanzienlijke voordelen op het gebied van snelheid, precisie en gemak.

Compleet touchscreen gemak

De SafanDarley E-Control is volledig touchscreen, waarbij alleen die knoppen op het 21” scherm zichtbaar zijn die op het moment van bedienen nodig zijn. De E-Brake Premium kantbank beschikt over een enkel beeldscherm met split screen. Hierdoor is het mogelijk om twee applicaties te draaien op één scherm en kan een papierloze werkomgeving worden gecreëerd.

AutoPOL offline software

Ook demonstreert SafanDarley haar unieke AutoPOL offline buigsimulatiesoftware, een modern 3D-systeem om kantbanken offline te programmeren. Offline simulatie biedt diverse voordelen waaronder besparing en kostbare productietijd en het minimaliseren van botsingen.

Een nieuwe functionaliteit van AutoPOL zijn het ontleden van meervoudige 3D plaatwerkonderdelen. De software gaat direct aan de slag met offline programmeren en het bepalen van de ideale bewerkingsvolgorde. Stilstand wordt tot een minimum beperkt.

www.safandarley.com

Metavak: B115

Dit bericht delen?