Rubriek: Diversen

Zeer geslaagde 1e editie Brabantse Metaaldagen

De Brabantse Metaaldagen, een ambitieuze combinatie van vakbeurs en congres, heeft vorige week eindelijk zijn vuurdoop gehad. De nieuwe beurs is precies het waardevolle evenement geworden dat organisator Jeroen ter Steege van United Industrial Fairs voor ogen had. De reacties van de ruim 3000 aanwezigen, waaronder bijna 500 congresbezoekers en 150 deelnemers, waren zeer positief.

Oplossingsgericht

De Brabantse Metaaldagen – die van 10 t/m 12 april plaatsvonden in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch – zijn opgezet ter bevordering van de concurrentiepositie van de metaal- en maakindustrie. Met de focus op het thema procesoptimalisatie en productieverbetering en meer aandacht voor processen, technieken en strategieën konden nu oplossingen gepresenteerd worden die op andere metaalbeurzen doorgaans niet aan bod komen.

Dat was feitelijk de essentie van de Metaaldagen: de focus op het aandragen van oplossingen voor de ontwikkeling van de metaalindustrie. Oplossingen die vanuit de gehele breedte van de industrie kunnen komen en uit vele disciplines. Deze inspirerende ideeën werden bovendien niet alleen uitgedragen door sprekers. Ook de exposanten werden geacht in oplossingen te denken en niet zozeer in producten.

Aangename verrassing

Deze insteek kon op veel bijval en enthousiasme rekenen. “Deze unieke opzet heeft de bezoekers verrast”, meldt initiatiefnemer Jeroen ter Steege. “Inmiddels hebben we vele positieve reacties van bezoekers ontvangen die aangeven erg onder de indruk te zijn van dit concept en ons bedanken voor de uitnodiging. Een aantal exposanten gaf zelfs aan een record aantal leads te hebben. In mijn bijna 20 jaar als beursorganisator heb ik dit nog nooit meegemaakt.”

Eindelijk aansluiting op wensen metaalindustrie

De vernieuwende benadering hield ook in dat er niet alleen ruimte was voor exposanten maar ook voor vele nationale en internationale sprekers. Het is duidelijk aangeslagen bij het grote, deskundige publiek. In totaal hebben 3.157 gemotiveerde en veelal hooggeplaatste professionals uit de metaal- en maakindustrie een bezoek gebracht aan het event. Ter Steege: ‘Professionals die in De Brabantse Metaaldagen eindelijk een evenement hebben gevonden dat weet wat er speelt en wat voor soort oplossingen nodig zijn om de industrie naar een hoger plan te tillen’.      

Dit bericht delen?