Rubriek: Diversen

Zeer succesvolle Precisiebeurs onderstreept belang internationale samenwerking en kennisdeling

Nederland streeft ernaar zijn positie als voorloper in de hightechsector verder te versterken. Dit is niet vreemd, aangezien de hightechsector een cruciale pijler is van de Nederlandse economie. Deze sector is alleen al verantwoordelijk voor ongeveer 50% van alle R&D-investeringen in Nederland.

Om deze voortrekkersrol te (blijven) versterken, is meer nodig. Dit vereist kennisdeling, het verbinden van de gehele keten, betrokkenheid vanuit het onderwijs, de uitvoering van Big Science-projecten en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. In november, vonden meer dan 5900 (hightech) professionals hun weg naar de 22e editie van de Precisiebeurs, een groei van 15% ten opzichte van voorgaande editie. Dat de hightechsector zijn voortrekkersrol wil blijven behouden, blijkt uit het feit dat deze editie groter dan ooit was.

Internationale ambitie met focus op gezamenlijke innovatie

De Precisiebeurs speelde in op de meest relevante thema’s binnen de precisietechnologie sector. Bezoekers konden kennismaken met experts en ontdekten oplossingen op het gebied van mechatronic engineering & systems, metrology, vacuüm & clean, micro processing & motion, laser & photonics en production for high precision.

Ruim 370 exposanten, 50 internationale en nationale sprekers en meer dan 5900 professionals kwamen samen in slechts twee dagen. “We constateren nu meer dan ooit dat de gehele waardeketen van precisietechnologie behoefte heeft aan nieuwe ontmoetingen, kennisdeling en gezamenlijke innovatie,” deelt Bart Kooijmans, Programmamanager van de Precisiebeurs, mee. “Het verenigen van deze keten, het faciliteren van ontmoetingen en het stimuleren van nieuwe samenwerkingen zijn de kernwaarden van deze vakbeurs. Zelfs professionals uit Japan, Hongarije, Zwitserland en de United States reisden naar Nederland af om de Precisiebeurs te bezoeken. Hieruit blijkt dat de interesse in de volgende generatie precisie-ingenieurs en precisietechnologie niet beperkt blijft tot alleen de Nederlandse grenzen, maar internationaal wordt gedragen.”

In 2024 organiseert Mikrocentrum de volgende editie van de Precisiebeurs op 13 en 14 november, wederom in de Brabanthallen.  

www.precisiebeurs.nl

Dit bericht delen?