Rubriek: Diversen

Richtwerk uitbesteden zeer efficiënte alternatief

Maximale richtprecisie zonder eigen richtmachine: uitbesteding van richtwerk bij KOHLER Maschinenbau GmbH, in Nederland en België vertegenwoordigd door HEVAMI Oppervlaktetechniek uit Veghel, is het efficiënte alternatief voor investeren in een eigen machine. Deze service van HEVAMI blinkt uit door optimale richtkwaliteit, snelle en flexibele verwerking en betrouwbare klantenservice.

In de plaatverwerkende industrie zijn vlakke en spanningsvrije platen en vormstukken onmisbaar voor het realiseren van hoge kwaliteit en klanttevredenheid. Met goed gericht materiaal verlopen montage- en lasprocessen immers efficiënter en met beter resultaat. Buigprocessen op kantbanken kunnen dan met een grotere herhalingsnauwkeurigheid worden uitgevoerd. Tijdrovende nabewerking met de hand is niet meer nodig en er ontstaat een reproduceerbaar fabricageproces. 

Snijdelenrichtmachines van KOHLER ondersteunen de industrie hierbij op betrouwbare wijze en op het hoogste niveau. Als orders echter te klein of veranderlijk zijn voor investering in een eigen richtmachine, biedt het KOHLER-richtcentrum met de loonrichtservice uitkomst. De ervaren HEVAMI medewerkers voeren daar op de modernste Peak Performer-richtmachines een breed scala aan richtwerkzaamheden uit.

Optimale richtkwaliteit ook bij geperforeerde platen

Het team van het KOHLER-richtcentrum vindt altijd een oplossing om optimale richtresultaten te bieden, ook bij geperforeerde platen met rand- of middengolvingen. De op de millimeter instelbare walsbuiging van de Peak Performer is hiervoor de enige betrouwbare en effectieve oplossing. Door de optioneel aanwezige walsbuiging (bombage) van de richtwalsen, kunnen middels meer of minder druk aan de randen of in het midden, ook zeer moeilijk te richten platen omgevormd worden tot een vlakke spanningsarme plaat.

De bediener van de machine wordt daarbij ondersteund door het zelfontwikkelde besturingssysteem. Dit biedt instellingssuggesties voor de walsenstoel op basis van de specifieke gegevens van het richtmateriaal. Na invoer van de plaatdikte, de rekgrens van het materiaal en de gewenste plastificatiegraad berekent het systeem de vereiste richtparameters. Om het richtresultaat verder te perfectioneren, kunnen deze parameters nog handmatig worden bijgesteld. 

Diverse materialen in diktes tot 40 mm

Het KOHLER-richtcentrum is uitgerust met meerdere Peak Performer-richtmachines met verschillende capaciteiten, zodat men in uiteenlopende behoeften kunnen voorzien. Zo kunnen materialen als staal, rvs of chroom-nikkelstaal nu worden gericht met diktes van 0,2 tot 40 mm. Daarbij tast het richtproces de kwaliteit van het materiaal niet aan. Dankzij het uitgebreide reinigingssysteem kunnen de steunrollen en richtwalsen regelmatig en grondig worden gereinigd, een proces dat uiterst snel en eenvoudig verloopt. Hierdoor wordt gevoelig materiaal tegen stof, vuildeeltjes en beschadigingen beschermd. Tegelijkertijd wordt voorkomen dat de kwaliteit van rvs door corrosie wordt aangetast. 

De elektromechanische spleetregeling houdt de richtspleet constant. Daardoor kunnen de machines ook complexe onderdelen met wisselende diktes en eventueel ook hoogvaste materialen zonder problemen verwerken.

Tevreden klanten in alle branches

Net als bij de levering van richtmachines bedient KOHLER bij de richtservice zeer uiteenlopende branches die gerichte platen of onderdelen nodig hebben voor hun productie. Denk hierbij aan metaalverwerkende industrieën, de (agrarische) machinebouw, toeleveranciers voor de auto-industrie of gespecialiseerde fabrikanten van windturbines of kabelbanen. Maar ook binnen de elektronicabranche voelt KOHLER zich thuis. Zo werd onlangs op de locatie in Shanghai een grote partij onderdelen voor de productie van smartphones gericht. De Duitse en internationale klanten van KOHLER zijn zeer positief over de kwaliteit van de richtservice. 

Dietmar Warnke, technisch directeur van de firma MARTIN LOHSE GmbH, vertelt over zijn ervaringen: ‘Als gerenommeerde Duitse fabrikant van buisfittingen zijn wij het onze klanten verplicht om topkwaliteit te leveren. Een belangrijke basis voor de langdurige inzetbaarheid en lekvrijheid van onze fittingen zijn vlakgerichte schuif- en behuizingsplaten. Daarbij vertrouwen we op de samenwerking met KOHLER Maschinenbau GmbH. De nauwkeurige richtresultaten en de korte bewerkings- en levertijden voldoen aan onze kwaliteitseisen. De betrouwbare service en samenwerking met KOHLER waarderen wij ten zeerste.”

Als interesse heeft in het uitbesteden van richtwerk stuur dan voor een prijsindicatie bij voorkeur een tekening (en eventueel een foto) met de materiaalspecificatie, gewenste vlakheid en de te richten aantallen werkstukken naar info@hevami.nl.    

www.hevami.nl

Dit bericht delen?