Rubriek: Oppervlakte

Focus HEVAMI op schuren, ontbramen en richten plaatdelen

Tijdens TechniShow legt HEVAMI in stand 7.B040 met name de focus op het schuren, ontbramen en richten van plaatdelen. U vindt HEVAMI als vanouds in hal 7 samen met alle andere toeleveranciers op het gebied van plaatbewerking.

HEVAMI demonstreert ook deze TechniShow editie diverse ontbraammachines voor het ontbramen en afronden van snijdelen. Van Loewer is voor de eerste keer een DiscMaster 6TD en een SwingGrinder-M te zien. Deze is special ontwikkeld voor bedrijven die voornamelijk staal verwerken.  

NS Maquinas

Van NS Maquinas toont HEVAMI dit jaar de DM1100-ZC ontbraammachine die voorzien is van een breedband om de braam te verwijderen en om een schuurbeeld in de doorlooprichting aan te brengen. Daarnaast is deze machine voorzien van dwarsbanden die zorgen voor een optimale kantenafronding. Naar wens kunnen deze ook aan de onderzijde geplaatst worden zodat de delen in één doorloop ontbraamd en afgerond worden.

Kuhlmeyer

Uiteraard zal er ook weer uitgebreid aandacht worden besteed aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer. Deze zijn ideaal om lasnaden te verwijderen of een finishing aan te brengen. Dit jaar zal HEVAMI de ZBS machine met handling demonstreren. Deze staat bekend als de grote allrounder en is daardoor ook de meest verkochte langbandschuurmachine. Doordat de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen is deze machine ook perfect om 3-dimensionale producten te bewerken. De ZBS die men op de beurs toont is een manuele machine die ook in een volledig automatische uitvoering leverbaar is onder de naam ZBS-Robotec.

Richtmachines

Naast richtmachines van Kohler zal HEVAMI ook ruim aandacht besteden aan de richtmachines van Big-Jurij. Deze worden geproduceerd door het Duitse bedrijf Holl Stahlbau GmbH. Zij hebben de machine in eerste instantie voor de eigen behoefte ontwikkeld. Hij is dan ook met name interessant voor staalconstructiebedrijven die veel smalle strippen verwerken. Hierbij valt dan bijvoorbeeld te denken aan de trappen- en balustradebouw. De meest verkochte versie, de Big-Jurij L, is geschikt voor strippen tot een afmeting van 80 x 20 mm. Er bestaat ook een lichtere S-versie die strippen tot max. 60 x 10 mm kan richten en een zwaardere XL versie die een doorsnede van 30 x 300 mm kan richten.

Vanzelfsprekend kunt u tijdens de beurs ook terecht voor informatie over alle andere machines uit het HEVAMI programma zoals straalkasten, werpstraal-, trommelontbraam-, polijst- en afschuinmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

www.hevami.nl

TechniShow: 7.B040

Dit bericht delen?