Rubriek: Bevestigingstechniek

Aanschaf robot verrassend eenvoudig

Veel directies denken dat de aanschaf van een robot complex en duur is. Lasrobotspecialist RobWelding maakt deze aanschaf nu echter verrassend overzichtelijk en biedt tevens de mogelijkheid om een robot te huren of leasen. RobWelding slaagt in deze overzichtelijke opzet door kant-en-klare lasrobotcellen (onder de naam Ready Robotic Cell) te verkopen. Het betreft lascellen in verschillende formaten waarin een ABB-lasrobot gekoppeld is aan één van de betere West-Europese lasmachines. Het aankoopproces van deze robotcellen is zo overzichtelijk, omdat het uit slechts 4 stappen bestaat: inventarisatie, configuratie, installatie en starten maar! En dat de naam ‘ready’ niet zomaar uit de lucht komt vallen, blijkt uit het feit dat de Ready Robotic Cell (RRC) operationeel is binnen 1 werkdag.

Kopen, huren en leasen

‘Dankzij deze eenvoudige opzet, zien klanten nu haast in één opslag of een gerobotiseerd lasproces mogelijk is. Ook omdat het kostenplaatje van de Ready Robotic Cell concreet is’, aldus RobWelding-directeur Karel van Vlastuin. ‘Daarnaast bieden we meerdere aanschafopties. Is kopen de beste optie, of kiest de klant toch liever voor een flexibele vorm van huren of leasen?’ Elk bedrijf is anders en producten verschillen. ‘Daarom bieden we bij de RRC de keuze uit verschillende robots. Robots met een bereik van 1,40 tot 2 meter. Verder reiken we onze afnemers extra opties aan, om hun automatiseringsproces volledig op hun specifieke producten af te kunnen stemmen.’ Een lasnaadvolgsysteem is hiervan een voorbeeld.

METAVAK 2017

Volgende week showt RobWelding tijdens het METAVAK (31 oktober t/m 2 november) een kant-en-klare lasrobotcel (op stand 275). Voor wie niet in de gelegenheid is om naar deze vakbeurs te komen, is op de website van RobWelding een uitgebreide folder over de Ready Robotic Cell te downloaden. RobWelding is totaalleverancier op robotgebied (niet alleen lasrobots). De robotspecialist denkt intensief mee met haar opdrachtgevers. Allemaal met het doel om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. ‘Wij willen klanten op een voorsprong zetten! Slimme techniek is namelijk niet alleen techniek waar goed over is nagedacht, slimme techniek is ook techniek speciaal ontwikkeld voor de klant’, besluit Van Vlastuin.

www.robwelding.nl

Dit bericht delen?