Rubriek: Verspaning

Benzinger GoFuture precisie draaimachine klaar voor Industry 4.0

Oude Reimer is tijdens TechniShow vertegenwoordigd met twee stands. Het bedrijf presenteert verschillende machines voor de staalbouw en de verspanende- en buisverwerkende industrie. Oude Reimer demonstreert o.a. machines van Benzinger, Emag, Ficep en Chiron.

Van Benzinger is de GoFuture B6 Precisie draaimachine te zien. Deze is uitgerust met een tweede revolver voor gelijktijdige bewerking op hoofd- en tegenspil. De gereedschapsrevolvers met VDI 25-houders hebben 12 (optioneel 16) aangedreven gereedschapsposities. Het aantal gereedschappen kan aanzienlijk worden verhoogd door middel van een flexibel gereedschaphouderconcept in combinatie met een 48-voudige aansturing van de revolver.  

Groot toepassingsgebied

De ingebouwde Y-assen vergroten het toepassingsgebied van de machine en verkorten de insteltijden. Dit omdat het gereedschap met behulp van de NC-assen van de machine nauwkeurig op centerhoogte kan worden ingesteld. De machine is uitgevoerd in de precisie-versie van de revolver voor de VDI-25-houders. Hiermee is hij snel om te bouwen en is de herhaalnauwkeurigheid voor het plaatsen van de gereedschapshouder minder dan 0,01 mm. Daardoor kunnen gereedschappen extern in de houder worden gemeten en wordt tijdverlies vermeden.

Alle varianten van de GoFuture-serie kunnen worden geautomatiseerd. Dat kan met Benzingers eigen laad- en losinrichtingen met kortste werkstukwisseltijden of met robotcellen. Het gebruik van een staafaanvoersysteem maakt volledige bewerking vanaf de staaf mogelijk.

Industry 4.0

Ook toont Benzinger op deze machine het zogenaamde Smart Panel. Mens-machine communicatie, digitaal netwerken en intelligente machinebesturingen hebben alles te maken met Industrie 4.0. Het nieuwe Benzinger Smart Panel biedt de ideale basis voor de digitale toekomst. De vooraf geconfigureerde CB-apps geven toegang tot alle documenten zoals tekeningen, machinedocumentatie en installatieplannen.  Ze herinneren aan onderhoud en geven toegang tot het interne netwerk en internet.

www.oudereimer.nl

TechniShow: 12.D.34 en 12.E.34

Dit bericht delen?