Rubriek: Verspaning

Oude Reimer: Produceren makkelijker maken

De focus bij Oude Reimer ligt al enige tijd op smart manufacturing en met name om via maatwerk met de klant stap voor stap te bepalen welke smart oplossingen van toegevoegde waarde zijn. De Metaaldagen staan bij Oude Reimer daarom ook in het teken van smart manufacturing. Het brede aanbod van Oude Reimer met machines om produceren makkelijker te maken sluit hier perfect op aan: machines, gereedschappen, milieu, smeermiddelen en service, alles is met elkaar verbonden.

De data van bewerkingsmachines zoals de Chiron FZ16 serie wordt steeds verder geïntegreerd met smart softwaresystemen die automatisch fouten of ongeregeldheden herkennen. Maar ook de communicatie van instellingen, bewerkingen en resultaten worden opgeslagen en gecommuniceerd met andere systemen. Zo kunnen bijvoorbeeld remote operations worden toegepast.  

Gereedschappen
De voorbereiding bij het verspanen wordt steeds belangrijker om de precisie en de standtijd te verhogen, foutmarges te verlagen, kosten te reduceren en om produceren te vereenvoudigen. Daarbij is het krimpen, voorinstellen en balanceren van gereedschap(houders) klaar gemaakt voor smart manufacturing met de HAIMER-oplossingen. Door het beschikbaar stellen van de gebruikte data tijdens dit voorbereidende proces kan er via het gereedschapsbeheer met behulp van de data op het juiste moment bijgestuurd worden om het productieproces te verbeteren, genoeg voorraad te hebben en kosten te reduceren op het gebied van slijtages en man-uren.

Smeermiddelen
Neem bijvoorbeeld de Swisscool 8000-serie van Motorex. Dit is een universeel inzetbare en water-mengbare koelvloeistof, vrij van boorzuur en formaldehyde. Deze nieuwe technologie beperkt al bij de laagst toegestane concentratie de groei van bacteriën. Dit zorgt voor 30% meer smerend vermogen. Het is voor elk materiaal inzetbaar en er is geen schuim- of geurvorming. Swisscool 8000 is gecertificeerd volgens de ASML-semiconductor Grade 2 norm.

Voor smart manufacturing is er de oplossing om het beheer van smeermiddelen zoals koelvloeistoffen, (snij)oliën, reinigingsmiddelen of beschermende conserveringsmiddelen te automatiseren. Zo kunnen er zes machines automatisch gemeten en gevuld worden door nieuwe productontwikkelingen.

Service
Om produceren makkelijker te maken biedt Oude Reimer een totaalpakket aan voor de maakindustrie. Naast de machines en verspanende gereedschappen biedt men ook service, technisch advies, onderhoud en reparaties aan. De online webshop biedt een zeer uitgebreid aanbod van 200.000 beschikbare artikelen voor verspanende gereedschappen, spantechnieken, meettechnieken, bedrijfsinrichting en smeermiddelen.

www.oudereimer.nl

Metaaldagen: 7.D098

Dit bericht delen?