Rubriek: Verspaning

BIS Specials schakelt door!

BIS Specials bestaat inmiddels bijna een halve eeuw en is een echte specialist in spantechnieken voor (CNC) draaibanken, freesbanken, vertanding machines en bewerkingscentra. Peter Boot: ‘In al die jaren hebben wij enorm veel ervaring opgebouwd in spantechnieken. En dan heb ik het niet alleen over standaard producten, rechtsreeks uit de catalogus, maar ook over  ‘specials’ voor product- en machine specifieke delen. Ons sterkste punt zit in het feit dat wij al onze klanten persoonlijk kennen en, belangrijker nog, precies weten met welke delen er bij hen gewerkt wordt’.

Een belangrijke lijn is het programma van Hainbuch. Dat maakt al 40 jaar onderdeel uit van het assortiment. Daarnaast levert BIS Specials alle soorten spantangen voor vrijwel alle typen draaimachines, klauwplaten en toebehoren. Naast de spantechniek levert BIS Specials DRABUS vloeiboren, SCHWANOG geprofileerde wisselplaten en houders en spansystemen van REGO-FIX. BIS Specials is overigens een (h)echt familiebedrijf. Klanten krijgen met alle ‘Bootjes’ te maken: Elles, Mark, Beau en Peter.

Nieuwe pand rigoureus verbouwd

Covid19 heeft het werken er ook voor veel bedrijven in de metaal sector niet makkelijker op gemaakt. Zijn er nieuwe machines nodig dan is het heel erg lastig om op locatie een afspraak te maken om aan de machine oplossingen te bespreken. Het geven van het juiste advies wordt dan uiteraard ook veel lastiger. Peter Boot: ‘Maar BIS Specials is een ster in “omdenken”. Juist deze ontwikkelingen hebben ons er toe gezet een rigoureuze verbouwing te realiseren in ons pas in februari 2019 nieuw betrokken pand. Kunnen of mogen wij moeilijker naar onze klanten dan gaan we ze de mogelijkheid bieden naar ons toe te komen. Wij hebben een ruime demoruimte annex showroom gerealiseerd waar we onze klanten met inachtneming van strakke Corona-regels kunnen ontvangen. Aan de grote bespreektafel in de showroom kunnen op het grote scherm presentaties worden gegeven. Er zijn inmiddels al aanvragen van diverse partijen om met een afvaardiging op bezoek te komen’.

REGO-FIX gereedschapshouders

In de showroom staat een groot deel van het assortiment van BIS Specials opgesteld. Zo kan goed worden gedemonstreerd dat een oplossing die op papier is bedacht in de praktijk ook echt werkt. Een speciale plek in de showroom is gereserveerd voor de spantangen, gereedschapshouders en bijpassende accessoires van REGO-FIX. Peter Boot: ‘Deze gereedschapshouders van Zwitsers fabricaat overtreffen andere gereedschapshouders door hoge betrouwbaarheid, precisie en kwaliteit. Een garantie voor een perfect uitgebalanceerd spansysteem. Het assortiment bestaat uit spantangen, gereedschapshouders en bijpassende accessoires. Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom in het Gelderse Hengelo’.

www.bisspecials.com

Dit bericht delen?