Rubriek: Verspaning

Dormer Pramet tappen voor dagelijks gebruik

Dormer Pramet heeft tien nieuwe series machinetappen ontwikkeld voor bedrijven die zich bezighouden met onderhoud, reparatie en revisie. Deze nieuwe tappen bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn met name interessant voor klanten die met motoren, pompen en kleppen werken. Denk aan bedrijven in de auto-industrie, luchtvaartsector en olie- en aardgasindustrie. De veelzijdige tappen worden aangeboden onder het merk Dormer en zijn geschikt voor handboren. Ze zijn vervaardigd van snelstaal (HSS) voor een optimale hardheid, taaiheid en standtijd. De tappen uit deze serie zijn verkrijgbaar in metrische, metrisch fijne en BSP-uitvoeringen met rechte spaangroef, schilaansnijding en gespiraliseerde spaangroef. Ze leveren uitstekende prestaties bij het maken van blinde en doorlopende gaten in een grote diversiteit aan werkstukmaterialen. De nieuwe tappen maken deel uit van de tweede productlancering van Dormer van 2016.

Snelstaal zeer taai

Alle tappen zijn vervaardigd volgens de DIN-norm en voorzien van een glanzende afwerking voor veelzijdig multi-materiaalboren. De geoptimaliseerde geometrie draagt bij aan een goede spaanbeheersing. Johan Bodin, productmanager voor taptoepassingen bij Dormer Pramet: “Dankzij de taaiheid van snelstaal leent deze serie tappen zich uitstekend voor toepassingen die niet onbuigzaam zijn opgespannen. Ze zijn tevens geschikt voor de lagere snijsnelheden van conventionelere machines, waarbij trillingen kunnen optreden.”

Draadsnijden

De nieuwe reeks van tappen met rechte spaangroef van Dormer (E784, E781 en E787) is geschikt voor het draadsnijden in stalen en gietijzeren werkstukken met een maximale snijdiepte van 1,5xD bij het bewerken van blinde en doorlopende gaten. De tappen met een spiraalpunt (E785, E782 en E788) zijn geschikt voor het draadsnijden van doorlopende gaten met een maximale snijdiepte van 2,5xD. De tappen met gespiraliseerde spaangroef (E786, E783 en E789) zijn ontwikkeld voor het draadsnijden van blinde gaten in materiaal met een maximale snijdiepte van 2,5xD. Beide varianten kunnen in combinatie met een verscheidenheid aan materialen worden gebruikt. Ter ondersteuning van de productlancering heeft Dormer drie nieuwe sets met zes tappen voor een metrische schroefdraad ontwikkeld. Deze sets omvatten uitvoeringen met rechte spaangroef, schilaansnijding en gespiraliseerde spaangroef.

www.dormerpramet.nl

Dit bericht delen?