Rubriek: Gereedschappen

Eenvoudiger frezen in moeilijk te bewerken materialen met S2-reeks Dormer Pramet

Het Dormer Pramet assortiment volhardmetaalfrezen voor moeilijk bewerkbare materialen dekt een breed scala aan toepassingen af van voorfrezen tot nafrezen. De S2-reeks bevat ook frezen met een verjonging in de schacht voor het diep uitfrezen van kamers en uitvoeringen met ongelijke snijkantsverdeling voor taaie materialen als diverse staalsoorten, titanium en nikkel. De S2-frezen met ongelijke snijkantsverdeling verminderen de kans op ongecontroleerde vibraties. Hierdoor wordt een effici├źntere spaanafname bij hoge voedingssnelheden verkregen. De drie frezen in deze familie zijn leverbaar in een diameterrange van 3 mm tot 20 mm. Ze bieden een geoptimaliseerde snijkant voor het reduceren van afbrokkeling van de snijkant en waarborgen een lange standtijd. Alle frezen zijn voorzien van een AlCrN-coating voor verbeterde slijtvastheid en corrosiebestendigheid.

Robuuste snijhoekfase

De frees S264 is uitgevoerd met een robuuste snijhoekfase op de kopsnijkanten voor een verdere reductie van de kans op afbrokkeling en een ruwbewerkingsprofiel voor hogere spaanafname. De hoekradius van de S262 zorgt voor een nauwkeuriger afwerking en optimale prestaties, met name tijdens het hellingfrezen. De frezen met zes tot acht spaangroeven van Dormer Pramet kenmerken zich door een grotere spiraalhoek, waardoor de snijkanten ononderbroken in contact staan met het werkstuk. Dit draagt bij aan nauwkeurige bewerkingsoppervlak en hogere productiviteit. Er zijn verschillende uitvoeringen van de schacht beschikbaar om het frezen van kamers tot 8,8xD mogelijk te maken. Dit voorkomt contact tussen de schacht en het werkstuk en maakt daarmee een einde aan de kans op trilling en aanlopen tegen de wand.

Algemene freestoepassingen

Voor algemene freestoepassingen bieden de frezen met vier spaangroeven (S216, S217, S218, S219) een bereik tot 9xD. Hun geoptimaliseerde snijkantontwerp en AlTiN-coating dragen bij aan een hoge temperatuurbestendigheid en corrosiebestendigheid. De speciaal behandelde snijkant zorgt voor een soepel en stil bewerkingsproces en een langere standtijd.

Bolkopfrezen

Ten slotte is er een reeks bolkopfrezen met een diameter van 1,5 mm tot 16 mm beschikbaar voor een bereik tot 8,3xD. De speciaal behandelde snijkant draagt bij aan soepele bewerking. De TiSiN-coating zorgt voor verbeterde slijtvastheid en corrosiebestendigheid bij extreme snijomstandigheden. www.dormerpramet.nl

Dit bericht delen?