Rubriek: Oppervlakte

Eerste editie Eurofinish+Materials positief ontvangen

Op 15 en 16 mei 2019 organiseerden VOM en Mikrocentrum voor het eerst samen de vakbeurs Eurofinish+Materials in de Brabanthal te Leuven (België). Met ruim 1.200 bezoekers en 375 experts namens de exposanten kijken beide organisaties terug op een geslaagde eerste editie. Ook zijn er al volop nieuwe ideeën om het evenement verder uit te bouwen voor de tweede editie in het voorjaar 2020 in Zuid-Nederland.

Veerle Fincken (VOM) en Timo van Leent (Mikrocentrum): “Het was de eerste vakbeurs in de Benelux waar alle stappen binnen deze waardeketen afgedekt worden. Van design en materiaalkeuze tot en met analyse, het verbinden van materialen en oppervlaktebehandeling. We gaan zelfs verder. Op Eurofinish+Materials 2019 beperkten we ons niet alleen tot de oplossingen zoals we die vandaag de dag kennen, maar legden we ook focus op de innovaties van morgen”.

Totaalevenement
Eurofinish+Materials 2019 was veel meer dan alleen een hal met 130 beursstands waar vooraanstaande organisaties hun producten en diensten toonden. De meerwaarde voor exposant en bezoeker zit vooral in de combinatie van innovatieve demopleinen, een uitgebreid congresprogramma, side events, de coating- en materialendoktoren, netwerkmogelijkheden zoals de internationale Meet & Match en natuurlijk de aangename en inspirerende sfeer van een tweedaags evenement in de innovatieve onderzoeks- en hightech-regio Leuven (B).

Demopleinen tonen samenwerking binnen de keten
Veerle Fincken: “Het samen organiseren van onze twee vakbeurzen was de juiste keuze. We zien veel enthousiasme bij de exposanten vanwege de diverse mogelijkheden die zij krijgen om demonstraties te organiseren en presentaties te geven. Verschillende exposanten pakken dit trouwens samen aan en dat is voor de bezoeker echt een meerwaarde”.

Enkele demo’s waren: Inktjettechnologie voor 3D-printing, het belang van straalwerk bij metaal-en betonverbindingen, ontgassing bij oppervlaktebehandeling, elektrochemisch polijsten van roestvast staal, reiniging van oppervlakken en tot slot instant analyse van voorbehandelingsbaden.

Congresprogramma
Gedurende de twee dagen verzorgden 30 sprekers inspirerende lezingen. Deze sprekers zijn werkzaam bij organisaties als Fraunhofer IPA, ECN/TNO, Sirris, Movares, KU Leuven. Op de eerste dag organiseerde ATIPIC het Seminar Metal Protection. Ook hiervoor was veel animo.

Eurofinish+Materials 2020
Ook in 2020 werken VOM en Mikrocentrum samen. De tweede editie vindt plaats in het voorjaar in Zuid-Nederland. Ook dan staan de onderwerpen materialen, analysetechnieken, verbindingstechnieken en oppervlaktebehandelingen weer centraal. Meer informatie over bezoeken en deelnemen is binnenkort te vinden op www.eurofinish.be of www.materials.nl

Dit bericht delen?