Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Elke dag je nek uitsteken voor topkwaliteit in snijwerk

SNIJ Noord, gevestigd in Heerenveen, is voor machinebouwers en constructiebedrijven door heel Nederland de vaste partner voor snijwerk. Het bedrijf beschikt over een hoogwaardig machinepark voor het lasersnijden, watersnijden en buislasersnijden van met name rvs, aluminium en staal. In huis worden de halffabricaten gekant en nabewerkt. Vanaf het eerste contact tot en met de aflevering stelt SNIJ Noord zich op als ketenpartner. Wat betekent dat in de praktijk?

“We streven ernaar om iedere levering af te leveren als een cadeau voor onze klant,” legt Jaap van Houten, Sales Manager bij SNIJ Noord, uit. “Dat begint al bij het eerste contact. Wat heeft de klant echt nodig? Als we goed begrijpen hoe het product dat wij leveren verder wordt verwerkt in de bedrijfsprocessen van onze klant, dan kunnen we ook een beter product leveren. Door met klanten mee te denken stellen we ons op als ketenpartner.”

Partnerschap in de keten

Deze mentaliteit voor topkwaliteit maakt voor de klanten van SNIJ Noord een groot verschil. “Goed snijwerk leveren is een basisvoorwaarde. Maar juist door je nek uit te steken, lever je meerwaarde.” Van Houten vertelt over een klant die zijn leveringen al jaren op één pallet geleverd kreeg. “Die klant was dik tevreden. Maar door ons als partner op te stellen en dóór te vragen kwamen we erachter dat het beter kon. Nu leveren we onze producten op meerdere pallets en op verschillende locaties in de fabriek. De klant had geen idee dat dit mogelijk was, maar deze kleine aanpassing levert in de keten een enorme tijdwinst op.”

Trots op de mensen

Deze werkhouding vraagt van iedere medewerker dat ze beseffen dat hun werk bijdraagt aan het eindproduct van de klant. “We zijn echt trots op onze mensen. Je kunt als bedrijf wel streven naar topkwaliteit, maar zij maken het ook waar. Samen steken we elke dag onze nek uit om topkwaliteit te leveren; om elke keer weer een cadeau af te leveren.”

Alles in eigen huis

SNIJ Noord heeft vanaf het eerste begin in 2010 gebouwd aan een hoogwaardig machinepark. Inmiddels staan er drie TRUMPF lasersnijmachines, twee waterjets en één buislasersnijmachine. “We hebben voldoende capaciteit in huis om een breed snijpakket aan te bieden. Nabewerkingen zoals kanten, voeren we in eigen huis uit. Daarnaast kunnen we werkprocessen zoals lassen, assembleren en beitsen, neerleggen bij ons zusterbedrijf RVS Noord in Leek. Deze factoren maken SNIJ Noord een unieke totaalleverancier.”

www.snijnoord.nl

Dit bericht delen?