Rubriek: Plaat- en buisbewerking

SNIJ Noord neemt nieuwe TRUMPF TruLaser 5060 fiber 24 kW in gebruik

Recentelijk is de nieuwe TRUMPF TruLaser 5060 fiber 24 kW van SNIJ Noord in Heerenveen in gebruik genomen. Daarmee is het Friese bedrijf de tweede in Nederland waar deze machine draait. Wat de machine zo bijzonder maakt is het hoge laservermogen van 24 kW.

Belangrijke sprong in capaciteit

“Het maximale laservermogen van 24 kW is uniek en zorgt ervoor dat we niet alleen heel nauwkeurig, maar ook veel sneller kunnen werken.” legt Gerrit Jellema van SNIJ Noord uit. “Daarnaast is het mogelijk om dikker materiaal te snijden. De investering in deze nieuwe machine levert daarom een belangrijke sprong in capaciteit op.” De succesvolle installatie van de TRUMPF TruLaser 5060 fiber 24 kW maakt deel uit van een reeks investeringen in het machinepark. Zo werd in december nog de TRUMPF TruLaser 5030 met magazijnsysteem in gebruik genomen. En recentelijk is de handtekening gezet voor een nieuwe gerobotiseerde kantbank.

Hoogwaardig machinepark

De implementatie van de TRUMPF TruLaser 5060 fiber 24 kW past in de strategie van het bedrijf om topkwaliteit in plaatwerk te leveren. Daarvoor worden hoogwaardige lasersnijmachines, een buislasersnijmachine en waterjets ingezet. “De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in het machinepark, in automatisering en optimale werkprocessen.” benadrukt Jellema. Daardoor is SNIJ Noord in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een serieuze speler in Nederland voor lasersnijden, buislasersnijden en watersnijden van plaatwerk in aluminium, rvs en staal.

Volgende stap in automatisering

Dat het bedrijf volop in beweging is, bewijst de voortvarende groei en uitbreiding met nieuwe tools en oplossingen voor klanten. “Momenteel wordt een nieuwe tool voor online calculeren geïmplementeerd. Deze mogelijkheid bieden we al sinds 2018 en hierin zetten we nu een volgende stap.” Met de nieuwe tool voor online calculeren wordt het voor klanten nog gemakkelijker om hun snijwerk bij SNIJ Noord neer te leggen.

www.snijnoord.nl

Dit bericht delen?