Rubriek: Materiaal

Eni Benelux: Eén leverancier voor alle meetalbewerkingsvloeistoffen

Veel bedrijven in de maakindustrie werken in hun dagelijkse productieproces samen met een grote verscheidenheid aan leveranciers van olie en smeermiddelen. Dat heeft enorme nadelen en risico’s. Zo zijn de producten die de verschillende leveranciers leveren lang niet altijd van dezelfde hoge kwaliteit en dus totaal niet op elkaar afgestemd. Uiteraard is dat een groot risico voor de kwaliteit van het productieproces.

Het is dus belangrijk dat er zo weinig mogelijk diversiteit is van merken. Een van de redenen waarom veel klanten kiezen voor Eni als producent en partner is de zeer complete range van olie en smeermiddelen. Wel zo praktisch en een hele zorg minder: Eén leverancier voor werkelijk alle olie en smeermiddelen.

Ontzorgen

Een heel belangrijk doel van Eni is het compleet ontzorgen van de klanten zodat zij zich kunnen focussen op de eigen corebusiness. Mede vanwege de steeds verder gaande automatisering in productieprocessen en de toenemende toepassing van hoog-gelegeerde stalen is er in de markt sprake van een constante verhoging van de kwaliteitseisen van het productieproces. De kwaliteit van de mechanische waardes moet uiteraard gewaarborgd blijven. In de loop der jaren heeft Eni zeer veel onderzoek gedaan hoe deze mechanische waarden nog verder verbeterd kunnen worden. Een optimale kwaliteit van meetalbewerkingsvloeistoffen is immers een voorwaarde voor een langere levensduur van het gereedschap, hoge corrosiebescherming van het werkstuk en de machine en een uitstekende afwerkingskwaliteit.  

Zeer compleet programma industriële smeermiddelen

Dankzij goede service, persoonlijk klantcontact en een nauwe betrokkenheid bied Eni toonaangevende oplossingen in veeleisende productie-omgevingen. Dit komt mede tot stand dankzij de decennialange ervaring van het professionele R&D team in Milaan. Onderzoek en permanente ontwikkeling zijn belangrijke pijlers onder het succes van Eni. Mede dankzij deze R&D afdeling heeft Eni zich in de loop der jaren gespecialiseerd in diverse takken van industrie zoals algemene smeermiddelen, energie, voedingsindustrie, speciale producten en Marine Applications.

Het programma bevat alle denkbare soorten olie voor o.a. hydrauliek, tandwielen en kettingen, compressoren, metaalbewerking, roestwering en warmtebehandeling. Daarnaast spelen biologisch afbreekbare smeermiddelen en milieuvriendelijke kwaliteiten een zeer belangrijke rol bij Eni, waarbij approvals en labonderzoeken een essentieel onderdeel zijn.

Wereldwijd grote speler

Eni exploiteert zeven mengfaciliteiten om markten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en het Verre Oosten te bedienen. In Europa bevinden de mengfaciliteiten zich in Livorno (Italië) en Gava (Spanje). Basisoliën die in Eni smeermiddelen gebruikt worden, komen voornamelijk uit de Livorno raffinaderij, terwijl de productie van additieven en oplosmiddelen in de Robassomero faciliteit wordt uitgevoerd. In San Donato Milanese heeft Eni een eigen Research en Development Center, waar de brandstoffen, smeermiddelen en specialiteiten van de toekomst onderzocht worden. Met een breed scala aan producten, samengesteld uit meer dan 650 verschillende mengsels, bezit Eni geavanceerde kennis voor de ontwikkeling van producten voor de automotive (motor- en transmissieolie, speciale vloeistoffen), industriële (hydraulische olie, turbine- en compressor oliën, vetten, metaalbewerkings vloeistoffen) en maritieme (cilinder, systeem- en transmissieolie) sector. Eni smeermiddelen worden verkocht in meer dan 70 landen over de hele wereld.

www.oilproducts.eni.com/en_BX/

Dit bericht delen?