Rubriek: Plaat- en buisbewerking

EuroBLECH 2018: Nieuwe digitale oplossingen steeds belangrijker bij plaatbewerkingen

De 25e editie van de EuroBLECH vindt plaatst van 23 tot 26 oktober 2018 in het Duitse Hannover. In totaal presenteren 1.500 exposanten uit 39 landen zich op ’s werelds toonaangevende plaatwerktechnologie-tentoonstelling. Dit jaar wordt de beurs vooral beïnvloed door de thema’s Digitalisering en Industrie 4.0. EuroBLECH 2018 zal meer dan 89.000 m2 tentoonstellingsruimte bestrijken. Tijdens deze editie van EuroBLECH zijn de belangrijkste onderwerpen Industry 4.0, big data en digitalisering. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven bieden deze ontwikkelingen grote kansen. Het biedt mogelijkheden voor meer gestroomlijnde en minder complexe processen en verbetering van de productiviteit en efficiëntie. “Een paar jaar geleden was een app voor onderhoudscontrole van machines of de interactie van machines en robots in het hele productieproces nog pure toekomstmuziek. Maar vandaag is het de realiteit in plaatbewerking. Momenteel winnen niet alleen grote bedrijven terrein op dit gebied, ook het MKB heeft hier het potentieel herkend. Dankzij de bedrijfsgrootte kunnen ze vaak flexibel en snel op dergelijke overgangen reageren, waardoor men in een goede positie is om digitalisering in hun voordeel te gebruiken “, zegt Evelyn Warwick namens de beursorganisator. “Op EuroBLECH 2018 kunnen bezoekers het meest uitgebreide technologische aanbod verwachten op het gebied van industriële digitalisering van plaatbewerking. 1.500 bedrijven tonen hun programma, variërend van grote industriële bedrijven tot kleine innovatieve startups “.

Preview beurs op www.euroblech.com

Een uitgebreide preview van de beurs, met gedetailleerde informatie over de vele exposanten en hun producten, is nu online beschikbaar. Ter voorbereiding op hun bezoek kunnen gebruikers items sorteren op productcategorieën of zalen om hun persoonlijke hoogtepunten van de tentoonstelling van dit jaar te ontdekken. Op deze manier kunnen bezoekers exposantprofielen zoeken, waaronder producten en services die op EuroBLECH 2018 worden gepresenteerd, en hun beursbezoek goed voorbereiden.

Digitalisering, lichtgewicht constructie en e-mobiliteit

Onderwerpen als digitalisering, E-mobiliteit en een lichtgewicht constructie spelen momenteel een cruciale rol in de plaatbewerkingsindustrie. Continu-fabricage is een belangrijke ontwikkeling in Industry 4.0 om de productiviteit te verhogen en stilstand van machines te verminderen. E-mobiliteit heeft veel uitdagingen voor plaatbewerking, vanwege de verschillende productieprocessen en materialen die nodig zijn voor elektrische auto’s. Dit gaat hand in hand met een lichtgewicht constructie, waarbij composieten en nieuwe technologieën steeds belangrijker worden. Zij brengen uitdagingen met zich mee bij het verbinden of scheiden van materialen.

Tentoonstellingsprofiel

EuroBLECH 2018 bestrijkt de gehele metaalbewerkingsketen: plaatwerk, halffabricaten en eindproducten, handling, scheiding, vorming, flexibele plaatbewerking, verbinding, lassen en oppervlaktebehandeling, verwerking van hybride structuren, gereedschappen, kwaliteitscontrole, CAD/CAM/CIM-systemen en R & D. De beurs is interessant voor specialisten in plaatbewerking op elk managementniveau in kleine en middelgrote bedrijven en in grote ondernemingen.

EuroBLECH App

De nieuwe EuroBLECH-app voor Android en iPhone kan worden gedownload via de App Store. Het bevat een interactieve gebiedskaart en een functie om exposanten te zoeken en het bezoek aan de show goed te plannen, evenals verdere handige functies voor bezoekers van EuroBLECH.

Locatie, openingstijden en tickets

EuroBLECH 2018 vindt plaats op het beursterrein van Hannover. De openingstijden van de tentoonstelling zijn van dinsdag 23 oktober tot vrijdag 26 oktober 2018 van 9.00 tot 18.00 uur. Toegangskaarten voor EuroBLECH 2018 zijn nu beschikbaar tegen een gereduceerde prijs via de online ticketshop. Tickets kunnen ook ter plaatse worden gekocht tijdens de duur van de tentoonstelling. Een ticket in de voorverkoop via de online shop kost € 32 in plaats van € 42 ter plaatse.

www.euroblech.com

Dit bericht delen?