Rubriek: Oppervlakte

HEVAMI toont ontbraammachines en compacte langbandschuurmachine op METAVAK

HEVAMI oppervlaktetechniek zal op de komende METAVAK beurs, naast een tweetal ontbraammachines, ook een compacte langbandschuurmachine van Kuhlmeyer demonstreren. Het gaat hier om het type EBSC wat staat voor ‘één band schuurmachine compact’. De machine is bedoeld als instapmachine naast de reeds bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. Zo is deze compacte langbandschuurmachine voorzien van diverse bestaande technieken die zich in de praktijk reeds vele jaren bewezen hebben. Zoals de kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft en waardoor de schuurbanden zich tot meer dan 90? laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap welke naar keuze voorzien kan worden van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur. De EBSC machine is de ideale machine voor het schuren van lasnaden en/of het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans.

Instapmachine voor snel ontbramen en afronden

Net de EBSC langbandschuurmachine wordt ook de Löwer SwingGrinder ontbraammachine gezien als de instapmachine voor het snel ontbramen en afronden. De Löwer SwingGrinder is het perfecte alternatief voor bedrijven die af willen van het handmatig ontbramen maar tegelijkertijd de investering in een breedband ontbraammachine te hoog vinden. De bewerking met de SwingGrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen, en daarnaast 3 tot 4 keer zo snel en in vergelijk met een breedband ontbraammachine veel goedkoper in aanschaf. De roterende schuurkop is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk laat bewegen. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig ontbraamd wordt. De schuurkop is om 180? draaibaar zodat snel gewisseld kan worden tussen het ontbramen en het intensieve afronden. Om er voor te zorgen dat de te bewerken plaatdelen goed blijven liggen is de bewerkingstafel voorzien van een speciaal rubber met een grote wrijvingsweerstand. De schuurkop kan worden voorzien van diverse schuurmedia en kan optioneel worden voorzien van een toerentalregelaar. Verder is de bewerkingstafel geperforeerd uitgevoerd zodat het stof via een optioneel filter afgezogen kan worden.

CrossMaster ontbraammachine

Ook wordt er op METAVAK een 300 mm brede CrossMaster ontbraammachine van Löwer gedemonstreerd. Dit is een ideale machine voor het ontbramen en afronden van kleine snijdelen. Omdat veel breedband ontbraammachines problemen hebben met het verwerken van kleine plaatdelen kiezen veel bedrijven ervoor om een dergelijke machine toe te voegen aan de reeds aanwezige ontbraammachines, maar dan om specifiek de kleine snijdelen te ontbramen. Vanzelfsprekend kunt u middels video presentaties ook informatie krijgen omtrent de overige machine die HEVAMI in het programma heeft zoals bijvoorbeeld werpstraalmachines, straalkasten, breedbandontbraam-, trommelontbraam-, manuele- en automatische langbandschuur-, buizenschuur-, polijst-, afschuin- en richtmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

www.hevami.nl

METAVAK – Stand 190

Dit bericht delen?