Rubriek: Oppervlakte

Holland Mineraal levert straalmiddel recycling units

Om de steeds maar groeiende afvalstroom terug te brengen levert Holland Mineraal units waarmee straalmiddelen zodanig gereinigd worden dat het voor hergebruik geschikt is. Dit is maar een van de vele voordelen van de mobiele straalmiddel recycling installatie. Holland Mineraal staat van 13 t/m 15 november 2018 op Surface Campus. Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie dat wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Afgelopen 40 jaar heeft Holland Mineraal zich ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming van het leveren van straalinstallaties en straalmiddelen voor oppervlaktebehandeling. Algemeen directeur Rudolf de Jager: “We exporteren over de gehele wereld en leveren van kleine apparatuur (straalnozzle) tot complete straal- en spuithallen in elk gewenste afmeting. We worden hierbij gesteund door onze afdeling engineering, eigen productiefaciliteiten en samenwerking met gerespecteerde toeleveranciers. Sinds vorig jaar heeft Holland Mineraal zijn nieuwste staalmiddel recycling units aan het productenaanbod toegevoegd.”

Totaalconcept

Holland Mineraal onderscheidt zich door een totaalconcept aan te bieden op basis van plug & play. Met de recycling units van Holland Mineraal kunnen meerdere soorten straalmiddel worden toegepast. In deze geavanceerde units wordt niet alleen het ver-straalde straalmiddel zodanig gereinigd, dat het voor hergebruik geschikt is maar is tevens een zeer krachtige straalmiddel opzuiger geplaatst. Met deze 55 kW vacuümzuiger kan over meer dan 100 meter lengte probleemloos het straalmiddel terug gezogen worden. Deze installaties zijn compact samengebouwd in een containerframe en zeer eenvoudig te transporteren, op te stellen en te bedienen. Een reductie op de afvalstroom verontreinigd straalmiddel, lagere straalmiddel kosten en een aanzienlijke verhoging van de productie zijn de voordelen door gebruik te maken van de recycling installaties van Holland Mineraal. Het gebruik van de straalmiddel recycling unit draagt tevens bij aan het structureel reduceren van de CO2-uitstoot. Inmiddels zijn de eerste units geleverd aan twee grote Duitse contractors.

RVS straalmiddel

Het bedrijf uit Deventer timmert flink aan de weg. Als agent van de Italiaanse producent Pometon levert Holland Mineraal het straalmiddel RVS. Het heeft een zeer lange standtijd en verlengd tevens de levensduur van slijtage gevoelige onderdelen van de straalinstallatie. De stofontwikkeling is zeer beperkt wat ten goede komt aan de arbeidsomstandigheden maar ook zorgt voor verlaging van milieubelasting en stortkosten. (zie voor meer informatie www.pometon.com)

Prominent straalmiddel

<Plat> Als alternatief voor het steeds schaarser wordende eenmalige straalmiddel (aluminium silicaat, restproduct van een kolengestookte energiecentrale) is vorig jaar een Duitse producent gevonden die ‘‘Prominent straal grit’ maakt. Het is van eersteklas kwaliteit en ruim voorradig, in diverse korrelgrootte en verpakkingen (zakgoed, bulk en afzetsilo) leverbaar en wordt gezien door Holland Mineraal als het straalmiddel voor de toekomst voor mobiele straalwerkzaamheden.

Metalliseer afzuiginstallatie

Holland Mineraal is allround in het ontwerpen en het fabriceren van afzuiginstallaties. “Wij hebben een transportabele ATEX afzuiginstallatie in ons programma voor schooperen 85/15 (zink/aluminium). Deze compacte robuuste unit is o.a. uitgerust met een terugslagklep, explosieluik en sensoren. We verkopen en verhuren deze unit.”

Tosca werpstraalmachines

Holland Mineraal heeft recent het dealerschap van Tosca werpstraalmachines verworven. Tosca is een gerenommeerd familiebedrijf uit Italië met ruim 50 jaar ervaring op het gebied van straalmachines. Tot het leveringsprogramma behoren straalmachines van het type hangbaan, muldenband, tunnel/doorvoer machines, rotatiehaak en gaasbandmachines. (zie voor meer informatie www.tosca-srl.com)

Goede klantrelatie

“We hebben veel expertise in huis voor het bouwen en leveren van straalmiddel recycling units. Daarnaast denkt ons engineeringsteam graag mee om te komen tot het beste resultaat, voor elk bedrijf de juiste afstelling in producten en materieel. Wij investeren in goede klantrelaties oftewel een stralende samenwerking”, zegt Rudolf de Jager van Holland Mineraal tot besluit.


www.hollandmineraal.nl

Dit bericht delen?