Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Kohler richtmachine voor Laura Straalcenter Maastricht

Laura Straalcenter Maastricht heeft onlangs een nieuwe richtmachine aangekocht van de Duitse fabrikant Kohler. In Nederland en België wordt Kohler vertegenwoordigd door Hevami Oppervlaktebehandeling.

Laura Staalcenter is gespecialiseerd in het verwerken van stalen coils tot een plaat op maat. Hiervoor beschikt men over een tweetal zéér moderne decoillijnen. Omdat het na het decoilen voor kan komen dat de platen toch nog niet de gewenste vlakheid hebben beschikt men al velen jaren over een narichtstraat.

Narichten

De nieuw aangekochte PeakPerformer richtmachine van Kohler wordt ingezet om na te richten. De bestaande narichtmachines waren sterk verouderd waren en niet krachtig genoeg om aan de hedendaagse vraag naar staal met een hogere treksterkte te voldoen. Met de nieuwe richtmachine, type PeakPerformer 100P.2500-RB-C, kan men in principe platen richten tot 2500 mm breedte. In de praktijk zal men veelal maximaal tot 2100 mm verwerken aangezien dit de maximale breedte is van de decoillijnen.

De nieuwe Kohler richtmachine heeft een overbreedte om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het aanwezige bombage-systeem. Dat is aangekocht is om eventuele randgolving en middenspanning uit de plaat te verwijderen. Afhankelijk van de rekgrens van de te richten materialen kunnen platen van 2000 mm breed tot een dikte van 12 mm gericht worden. Volgens planning zal de nieuwe narichtstraat medio 2021 operationeel zijn.

www.hevami.nl

Dit bericht delen?