Rubriek: Verspaning

Lasrupsen probleemloos verwijderen

In de metaalbewerking moeten vaak duizenden meters lasrupsen worden verwijderd. Meestal wordt daarvoor een grote haakse slijper gebruikt. „Dat gaat moeizaam en is tijdrovend. Om het gemakkelijker te maken, kiezen veel professionele gebruikers dan liever voor een kleine slijper – die zijn veel lichter dan de grotere haakse slijpers. Maar het duurt ook langer om de lasrupsen te verwijderen“, weet productmanager Katja Stark van Metabo.

„De klanten hebben ons al heel vaak gevraagd of wij behalve onze kantenfrees ook een frees voor het verwijderen van lasrupsen hebben. Dat zou voor hen een echte oplossing van hun probleem zijn.“ Helaas ontbrak dit gereedschap tot nu toe. Met de metaal vlakfrees PFM 17 brengt Metabo voor het eerst een machine op de markt die speciaal voor het verwijderen van lasrupsen werd ontwikkeld.  

Veilig, snel en netjes

De machine valt ook op door de gebruikersbescherming: bij het vlakfrezen ontstaan kleine metaalspanen en dus geen gezondheidsbedreigend metaalstof. De spanen kunnen heel eenvoudig van het werkblad worden geveegd. Met de nieuwe vlakfrees kunnen lasrupsen tot een breedte van maximaal 25 mm en een hoogte tot wel 6 mm worden verwijderd. Bovendien kunnen gebruikers inkepingen binnen 2 minuten frezen. En met de gepatenteerde One-Touch-Control kan de freesdiepte heel eenvoudig in stappen van 0,1 mm worden ingesteld.  

www.metabo.nl

Dit bericht delen?