Rubriek: Gereedschappen

Nieuwe compressor Metabo ideaal voor mobiel gebruik

De nieuwe olievrije compressor Basic 160-6 W OF van Metabo kan door het lage gewicht van slechts 8,4 kg en de geringe afmetingen gemakkelijk worden vervoerd. Met de inklapbare handgreep en geïntegreerde kabelopwikkeling kan hij overal mee naartoe worden genomen.

‘Door de olievrije zuigercompressor heeft de compressor maar weinig onderhoud nodig’, vertelt Julian Sauter, productmanager bij Metabo. Ook bij temperaturen onder nul werkt de compressor probleemloos en kan onder alle omstandigheden vervoerd en gebruikt worden. ‘Op de stabiele rubberpootjes staat hij altijd stevig en het geïntegreerde buizenframe beschermt alle onderdelen optimaal’, aldus Sauter. De nieuwe compressor kan voor uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. De tankinhoud bedraagt 6 liter. Daarmee is deze compressor bijvoorbeeld heel geschikt voor het tackeren, nieten, uitblazen en het vullen van banden of werkzaamheden met kitpistolen met kokers, vetpersen en popnageltangen.

Altijd de juiste druk

De bedienings- en weergave-elementen zijn ergonomisch geplaatst: met 2 goed afleesbare manometers voor de tank- en werkdruk en een grote draaiknop kan de druk gemakkelijk en passend voor elk gereedschap worden ingesteld. Een geïntegreerde overbelastingsbeveiliging beschermt de motor tegen oververhitting. Het condensventiel kan door de gemakkelijk te bereiken kraan met vleugelgreep eenvoudig met één hand worden opgedraaid. De universele koppeling is uitwisselbaar met de internationale normen van alle Euro-, ARO- en ISO-steeknippels. De nieuwe compressor maakt het uitgebreide perslucht-programma van Metabo helemaal compleet. Dit programma reikt van compacte compressoren op accu tot grote machines met een ketel van 270 liter.  

www.metabo.com

Dit bericht delen?