Rubriek: Verspaning

Legendarische A002 boor Dormer bestaat 20 jaar

De A002-boor van Dormer bestaat dit jaar 20 jaar. Op de Radboud Universiteit wordt al net zo lang gebruik gemaakt van deze spiraalboor. Het voordeel van de A002-boor is dat deze veel materialen kan verwerken.

Norbert Hermesdorf, TSG-manager bij de Radbout Universiteit legt uit waarom er voor de A002 is gekozen. Hij zegt: “De handgemaakte onderzoeksapparatuur heeft verschillende toepassingen en daarom wordt er met uiteenlopende materialen gewerkt, van kunststof tot staal. Het voordeel van de A002-boor is dat deze veel materialen kan verwerken. Onze technici gebruiken de A002 dan ook als universele boor. We waren op zoek naar een stuk gereedschap dat kwalitatief goed is. De A002 heeft ons al 20 jaar veel mooie boorgaten opgeleverd en ook werkplezier. Het is belangrijk om met goed gereedschap te werken.”

Bij specifieke vragen over boren kan Hermesdorf altijd terecht bij Dormer Pramet, maar de producten bestelt hij via een dealer. Hermesdorf: “Eerder verkocht deze dealer geen Dormer. Toen hebben we gezegd dat we deze specifieke boor wel graag willen hebben. Nu leveren zij dat ook.”

IP Sanders

Dormer Pramet is hoofdleverancier van IP Sanders. Deze samenwerking gaat al jaren terug. De technische groothandel, met meerdere vestigingen in Zuid-Holland, heeft ook de A002-boor in het assortiment. IP Sanders staat voor kwaliteit en een optimale gebruikerservaring. Claudia van den Assem, Accountmanager bij IP Sanders, vertelt over haar ervaring met deze boor. Ze vertelt: “Kwaliteit is belangrijk voor onze klanten, die veelal werkzaam zijn in de industrie. In die sector wordt het meeste rendement behaald met een product met een lange levensduur. Om deze reden wordt de A002-boor ook vaak verkocht.  Als een klant deze eenmaal heeft geprobeerd dan komt hij er vaak voor terug en willen ze niet anders meer.”

Ideaal voor staal

De A002-boor is bij uitstek geschikt voor het bewerken van staal. Daar is de spiraalboor dan ook speciaal voor ontwikkeld. De boor kan eventueel ook voor RVS worden gebruikt. De boorpunt is erg slijtvast vanwege de speciale TiN-coating. De snijkanten worden hierdoor extra beschermd met als gevolg dat de spiraalboor een extra lange standtijd heeft. Van den Assem: “Klanten vragen vaak naar een boor voor staal en dan adviseren wij de A002. Dan weet je dat je een goed product adviseert en dat de klant er met zijn werk goed uitkomt.”

www.dormerpramet.com                                                                             

Dit bericht delen?