Rubriek: Verspaning

Metabo vernieuwt assortiment cirkelzaagbladen

Verschillende materialen stellen ook verschillende eisen aan het betreffende zaagblad. Om hier op in te spelen heeft Metabo het assortiment cirkelzaagbladen volledig herzien en verder uitgebreid. Met de kwaliteitslijnen Classic en Professional heeft de fabrikant van elektrisch gereedschap nu voor iedere toepassing en elk materiaal het juiste cirkelzaagblad in het programma.

Terwijl de Classic-lijn alle gangbare toepassingen dekt is de Professional-lijn geconstrueerd voor specifieke eisen. ‘Bij cirkelzaagbladen is bijvoorbeeld de tandgeometrie en keuze van de juiste hardheid van het metaal doorslaggevend. Alleen dan worden optimale zaagresultaten gerealiseerd’, zegt Metabo productmanager Tobias Christen. ‘Met het oog op toekomstige assortimentsuitbreidingen bij de machines dekt Metabo nu al het volledige spectrum aan cirkelzaagbladen af.’

Duidelijke kleurcoderingen

Ieder zaagblad en de bijbehorende verpakking is voorzien van een kleurcodering. Deze geeft aan voor welk materiaal het zaagblad het beste geschikt is. ‘Wij hebben onze zaagbladen in de ware zin van het woord geslepen, zowel op het gebied van de kwaliteit als het uiterlijk en de gebruikersvriendelijkheid“, aldus Christen.

Exact op maat

Voor alle nieuwe cirkelzaagbladen geldt: ze zagen absoluut nauwkeurig en zijn exact op het betreffende materiaal afgestemd. Met de Professional-lijn kunnen professionele gebruikers hun zaagwerkzaamheden in hout, houtmaterialen, aluminiumprofielen en laminaat moeiteloos uitvoeren. Bovendien zijn alle zaagbladen bijzonder trillings- en geluidsarm in gebruik. 

www.metabo.nl

Dit bericht delen?