Rubriek: Materiaal

Mewa levert poetsdoeken met bijzondere zuigkracht

Hoe meer vuil een poetsdoek kan opnemen, hoe beter uiteraard. MEWA, wereldmerk voor herbruikbare poetsdoeken, levert poetsdoeken met uitzonderlijk absorptievermogen. Ze kunnen een veelvoud van hun eigen gewicht opzuigen. Dat is te danken aan de vezelsamenstelling, de interne weverij en het proeflab. De robuuste poetsdoek Mewatex heeft een enorm absorptievermogen. Bij een eigengewicht van slechts circa 40 gram kan hij tot 90 ml vloeistoffen opnemen. Dat is meer dan dubbel zijn gewicht. In het garagebedrijf en in de industrie is dit een echte troef. Daar is immers altijd wel wat op te vegen.

Speciale weefmethode

Hoeveel vuil een poetsdoek kan opnemen, hangt af van zijn gebruik. Als één van de weinige textieldienstverleners maakt Mewa zijn poetsdoeken zelf. In de hightech huisweverij ontstaat om de vijf seconden een nieuwe poetsdoek. Zo heeft het bedrijf alle factoren zelf in de hand. “Om een erg grote zuigkracht te verkrijgen, gebruiken we enkel bepaalde vezels en garens van geselecteerde leveranciers,” klinkt het uit de Mewa-weverij. “Ook onze weefmethode, een speciale binding van inslag en schering, bevordert de absorptiekracht. We hanteren bijzonder strenge testmethodes, met naast het testen van scheurvastheid en robuustheid, ook de druppeltest voor het analyseren van het absorptievermogen van de poetsdoeken.”

Meermaals te gebruiken

Dankzij de hoge opnamecapaciteit kan een Mewa-poetsdoek – in tegenstelling tot papieren doeken en stoflappen – meermaals gebruikt worden. Ook in natte toestand zijn de poetsdoeken van MEWA scheurvast. Het motto is dus niet ‘wissen en weggooien’, maar wel ‘wissen en opnieuw gebruiken’. Voordat ze door een nieuwe vervangen moeten worden, nemen de poetsdoeken heel vaak vloeistoffen en vuil op. En dat betekent minder afval, minder opslagruimte nodig voor schone doeken en dus duurzamer ondernemen. De milieubalans van zo’n herbruikbare doek is sowieso goed, want Mewa haalt de gebruikte doeken op, wast ze milieuvriendelijk met inachtneming van alle wettelijke voorschriften en levert de schone exemplaren netjes weer bij de gebruiker aan.

www.mewa-service.nl

Dit bericht delen?