Rubriek: Bevestigingstechniek

Nieuw op NIL Verbindingsweek: Demoplein Lijmtechniek

NIL Verbindingsweek is van oudsher het vakevenement waar lassend Nederland elkaar ontmoet en producten, noviteiten en innovaties presenteert. Naast deze doelgroep verwacht de beursorganisatie dat ook lassers en constructeurs steeds meer geïnteresseerd raken in lijm als verbindingsmiddel. Lijmen is geen nieuwe verbindingstechniek, maar wel een techniek die zich steeds meer ontwikkelt en steeds vaker wordt toegepast. Daarom is er dit jaar extra aandacht voor lijmtechniek met de introductie van het Demoplein Lijmtechniek. Milieu, lichtere materialen, verschillende materialen, maar ook het lijmproces en de kwaliteitseisen die daaraan gesteld worden maken lijmverbindingen tot een volwaardige en voorspelbare verbinding. Ook het NIL, de initiator achter NIL Verbindingsweek, heeft lijmen als volwaardige verbindingstechniek naast lassen in haar activiteiten opgenomen.

Competitiever opereren

Bij een groeiend aantal bedrijven worden lijmverbindingen steeds vaker toegepast om competitiever te kunnen opereren in de markt. Met de opkomst worden niet alleen hogere eisen gesteld aan de voorbereiding en uitvoering van de lijmverbinding zelf, maar ook aan het uitvoerend personeel. Vandaar dat de beursorganisatie dit jaar extra aandacht schenkt aan lijmtechniek met het Demoplein Lijmtechniek. Op het demoplein kunnen constructeurs, lassers en andere bezoekende vakprofessionals de verbindingstechniek lijmen als aanvulling op of misschien in bepaalde situaties als vervanging van lasverbindingen ervaren. Op het plein demonstreren lijmproducenten en adviseurs de toepassing van lijmproducten. Onder andere Lubribond, 2Bond en BNS Industrial zijn op 30, 31 oktober en 1 november 2018 op het Demoplein Lijmtechniek te vinden.

Gelijk met METAVAK

NIL Verbindingsweek vindt plaats van 30 oktober tot en met 1 november 2018 in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15. Gelijktijdig met NIL Verbindingsweek is het mogelijk om METAVAK, de vakbeurs voor de gehele metaalbranche, te bezoeken welke wordt gehouden op dezelfde locatie. Op dit moment staan ruim 210 bedrijfsnamen op de deelnemerslijst, waarvan 40 leveranciers van onder andere lasrobots, industriële lijmen en lastoevoegmaterialen.

www.nil-verbindingsweek.nl

Dit bericht delen?