Rubriek: Bevestigingstechniek

Nu ideale moment om te automatiseren

Door de huidige coronacrisis zetten nu al meer fabrikanten in op industriële automatisering en digitalisering van hun productie, aldus GlobalData Interact Analysis. ‘Door het toepassen van robots in de productie kunnen fabrikanten of leveranciers in de maakindustrie de impact van de toekomstige crisis beperken’, stelt RobWelding-directeur Karel van Vlastuin.

‘Door het inzetten van robots kunt u uw productie namelijk continueren en bent u minder afhankelijk van mensen op uw werkvloer. Door gebruik te maken van geautomatiseerde productieprocessen heeft u bovendien een betere invloed op uw capaciteitsplanning. Het is ongezond dat we zo afhankelijk zijn van de productie in China. Deze moeten we terug zien te halen naar Nederland. Met robots kunnen we deze productiecapaciteit aan en zo verbeteren we onze macro-economische positie als land.

Productie terughalen

Bovendien zijn we als land, maar ook als midden- en grootbedrijf, minder afhankelijk van economische invloeden wanneer we (een deel van) de productie in eigen huis halen. Denk hierbij aan toeleveranciers voor de auto-industrie, de trailerbouwers, de agrotechniek of de ICT-sector. Maar ook in de meubelbranche zagen we de afgelopen jaren al een trend van uitbesteding van de productie naar het buitenland.

www.robwelding.nl

Dit bericht delen?