Rubriek: Verspaning

Ook horizontaal bewerken op vernieuwde UNIPORT4000-portaalmachine

Unisign komt met een vernieuwde versie van haar UNIPORT4000-portaalmachine op de markt. Deze heeft een bewegende brug en is de kleinste uit Unisign’s serie hoogwaardige portaalmachines. 

Het functionaliteitenpakket van de nieuwe UNIPORT4000 is op meerdere punten uitgebreid. Zo zijn door de optioneel leverbare haakse kop nu ook bewerkingen in horizontale richting mogelijk. Een andere belangrijke aanpassing is gedaan in de doorgangshoogte. Deze is standaard 750 mm en kan zelfs tot 1.250 mm.

Haakse bewerkingsskop

De haakse bewerkingskop die optioneel wordt meegeleverd speelt een centrale rol in het vernieuwde UNIPORT4000-concept. Deze is al jaren een belangrijke feature van de grotere portaalmachines die Unisign in eigen huis bouwt. De haakse kop maakt losse bewerkingskoppen en gereedschappen overbodig en zorgt voor een efficiënte bewerking van een product aan alle zijden.

Grote componenten uit diverse materialen

De grote X- en Y-asbewegingen maken de nieuwe UNIPORT4000 ideaal voor het bewerken van grote componenten in diverse materiaalsoorten. De direct aangedreven watergekoelde hoofdspil heeft een capaciteit van 36 kW/12.000 tpm. Voor het bewerken van aluminium en kunststoffen wordt de machine optioneel uitgerust met een krachtige hoofdspil van 58 kW/16.000 tpm. Het open ontwerp van het machinebed zorgt voor een optimale spaanafvoer.

Automatische gereedschapswissel

Gereedschappen worden op de UNIPORT4000 volautomatisch gewisseld. Standaard is de machine uitgevoerd met een meerijdend gereedschapsmagazijn dat zich in de kolom bevindt. Voor extra gereedschappen wordt een tweede kettingmagazijn geplaatst tegen de achterzijde van de portaalbrug. In totaal is er plaats voor meer dan 100 gereedschappen. Speciale spatschermen dekken het werkgebied af tegen spanen en koelvloeistof.

De UNIPORT4000 heeft een optie voor automatische gereedschapsmeting. De machine meet dan via laser automatisch de lengte en diameter van een gereedschap. Daarmee worden kostbare fouten tijdens het programmeren en bewerken voorkomen. Andere opties zijn o.a. interne koeling en het toevoegen van een meettaster.

Stille werkomgeving 

De hoofdaandrijving van de UNIPORT4000 is watergekoeld. Dit zorgt voor een betere thermische beheersbaarheid en een lager geluidsniveau vergeleken met luchtgekoelde CNC-machines. De UNIPORT4000 past daardoor uitstekend in een stille, arbo-verantwoorde werkomgeving. 

Geen kostbare fundamentput

De UNIPORT4000 heeft geen speciaal fundament nodig en wordt direct op de fabrieksvloer geplaatst. Dat betekent dat de installatietijd korter is en de machine, als dat nodig is, eenvoudig kan worden verplaatst.

Kortere doorlooptijd 

Bedrijven die tegen de grenzen van hun machinepark aanlopen kunnen door inzet van de UNIPORT4000 de doorlooptijd verkorten. Componenten die bijvoorbeeld in losse delen worden gemaakt, kunnen op de UNIPORT4000 in één keer worden bewerkt. Dat betekent minder handling, minder montagewerk en een hogere nauwkeurigheid.

Totaalconcept 

Unisign levert de vernieuwde UNIPORT4000 als totaalconcept, afgestemd op de specifieke behoeften van een opdrachtgever. Spanmiddelen (hydraulisch, vacuüm, magnetisch), bewerkingskoppen, gereedschappen en het CNC-programma worden indien gewenst meegeleverd.

www.unisign.com

Dit bericht delen?