Rubriek: Bevestigingstechniek

Puntlassen en stiftlassen naar een hoger niveau

Al meer dan twee decennia voorziet Laskar Puntlastechniek de maakindustrie van innovatieve oplossingen voor betrouwbare weerstandlasverbindingen. Digitalisering is hierbij een onmisbaar element geworden. Connectiviteit, traceerbaarheid en programmeerbaarheid zijn steeds essentiëler geworden, naast het garanderen van betrouwbare verbindingen.

De geavanceerde punt- en stiftlasmachines van Laskar Puntlastechniek sluiten naadloos hierop aan. Tijdens Metavak kunnen de bezoekers zelf ervaren wat deze machines te bieden hebben.

Met Rewigo klaar voor de toekomst

Rewigo, het premium merk van Laskar Puntlastechniek, brengt weerstandlassen naar een hoger niveau. De Rewigo puntlasmachines, voorzien van invertertechnologie en een dynamische werkmodus, zijn in eigen beheer ontwikkeld om optimaal aan te sluiten op de wensen van de klant. Door het gebruik van de NFC-tag kan aan iedere gebruiker specifieke rechten worden toegekend. Lasprogramma’s en machine-instellingen kunnen zowel lokaal op de machine als op afstand worden geprogrammeerd, opgeslagen en uitgelezen door middel van een webapplicatie. Dankzij de ingebouwde telfunctie wordt geen enkele lascyclus overgeslagen.

DSPS productiebeheersysteem

Als uitbreiding op de nieuwe puntlasbesturing presenteert Laskar Puntlastechniek haar innovatieve DSPS (Digital Spotwelding Production System) productiebeheersysteem. Met DSPS wordt de operator stap voor stap begeleid om hoogwaardige producten te vervaardigen. Door het scannen of invoeren van een productienummer geeft DSPS zelf aan welke gereedschappen moeten worden gebruikt. De puntlasmachine weet welk lasprogramma waar toegepast moet worden en controleert de verbinding automatisch. DSPS geeft direct aan of de verbinding aan de gestelde voorwaarden voldoet. Dit maakt hoogwaardige resultaten mogelijk, zelfs bij wisseling van personeel.

Toonaangevend in stiftlassen op dun plaatwerk

Laskar Puntlastechniek levert uiterst betrouwbare stiftlasmachines en -installaties aan de (dunne) plaatverwerkende industrie. Deze variëren van handmatig gebruik tot CNC- of gerobotiseerde stiftlasoplossingen. Hierbij staat een betrouwbare stiftlasverbinding altijd centraal. Dit wordt onder andere gerealiseerd door elke verbinding automatisch te meten tijdens het stiftlasproces. Als een verbinding niet aan de gestelde eisen voldoet geeft de machine een melding. De data kan worden vastgelegd en opgeslagen.

Demonstraties op Metavak

Tijdens Metavak demonstreert Laskar Puntlastechniek zowel een Rewigo puntlasmachine als een stiftlasoplossing. Deze worden beide gepresenteerd in samenwerking met een cobot. Ook bieden ze de bezoeker de kans om kennis te maken met het splinternieuwe DSPS productiesysteem.  

www.laskar-puntlastechniek.nl

Metavak: I-116

Dit bericht delen?