Rubriek: Bevestigingstechniek

Range Yaskawa robots verder uitgebreid

Yaskawa demonstreert op de TechniShow, samen met partners BMO en ProduLAS, een gevarieerd aantal cobot- en robotoplossingen voor handling en lassen. De introductie van cobots verlaagt de drempel voor veel bedrijven om de eerste stappen te zetten op het gebied van productie automatisering. In de praktijk blijken veel cobots vaak te beperkt te zijn qua prestaties zodat er toch weer een reguliere industriële robot wordt ingezet.

Het antwoord van Yaskawa hierop is de HC20DT. Deze nieuwe cobot met 20 kg payload en 1,7 m reach zal op de Yaskawa stand live in actie te zien zijn. Met een IP67 beschermingsklasse en food grade uitvoering kan de HC20DT in een breed scala aan industriële omgevingen worden toegepast. Hij is voorzien van een nieuw type ingebouwde Ethernet-kabel waarbij het eenvoudig is om een camera op het uiteinde van de robot te monteren. De HC20 kan worden bediend met de YRC1000micro robotcontroller. Zoals alle HC-serie robots is hij uitgerust met sensoren voor de samenwerking met mensen waarbij hij automatisch stopt wanneer een externe kracht wordt gedetecteerd die de limiet op vooraf ingestelde waarden overschrijdt. De arm is ontworpen in een vorm die voorkomt dat de handen van mensen vast komen te zitten of bekneld raken. De Yaskawa HC cobots kunnen allemaal worden voorzien van de nieuwe Smart Pendant, waarmee de programmering en bediening bijzonder eenvoudig gemaakt wordt.

Weld4U cobotcel

Ook de zien op de Yaskawa stand is de Weld4U cobotcel van partner ProduLAS. Deze is voorzien van een hybride Yaskawa HC10 robot die zowel een industriële robot als een cobot is. Hierdoor wordt het beste van twee werelden gecombineerd: het eenvoudig programmeren en handmatig bewegen van een cobot en de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot. Denk hierbij aan pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor, tactiel zoeken en multilayer lassen. De Weld4U lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen.

Op de Yaskawa stand zal ook een compacte robotlascel uit de nieuwe ArcWorld generatie worden gedemonstreerd. De ArcWorld succesformule is simpel: de Yaskawa robot, manipulator, controller en stroombron staan samen op een enkel platform; ruimtebesparend en onmiddellijk klaar voor gebruik. Verder kunt u de mogelijkheden ervaren van de booglascel met “Error Recovery” functionaliteit. Het doel van deze applicatie is de detectie en snelle afhandeling van lasfouten die kunnen optreden tijdens synchroon lassen van onderdelen.

Smart Centric E-Clamp

Yaskawa staat samen met partner BMO Automation op de TechniShow. BMO is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award met hun Smart Centric E-Clamp. Deze intelligente centrische, automatisch instelbare machineklem is ontwikkeld voor het klemmen van meerdere productformaten in één continu proces. De SCE verlaagt de drempel tot automatiseren en maakt ‘high mix-high volume’ belading bereikbaar. BMO zal ook twee robotcellen live demonstreren uit de succesvolle Platinum en Titanium series.

www.yaskawa.nl

TechniShow: 10.A010

Dit bericht delen?