Rubriek: Plaat- en buisbewerking

SafanDarley H-iBrake kantbankserie: de toekomst van plaatbewerking opnieuw gedefinieerd

Met de introductie van de innovatieve H-iBrake kantbankserie tijdens Blechexpo 2023, herdefinieert SafanDarley de toekomst van plaatbewerking. De H-iBrake is ontwikkeld om de productie van bedrijven naar een hoger niveau te tillen en succesvol te zijn tegen zo laag mogelijke kosten.

Dat wordt o.a. gerealiseerd door de geavanceerde aandrijftechnologie, verhoogde daal- en perssnelheden, optimale precisie en energie-regeneratie.

Efficiënter, veiliger én duurzamer

De H-iBrake maakt gebruik van de nieuwste energie-regeneratie technologie, wat zorgt voor minder warmteopwekking en zeer hoge energie-efficiëntie. Met het oog op duurzaamheid is een nieuw aandrijfsysteem toegepast met geïntegreerde intelligente aansturing. Hierdoor is het volledige aandrijfsysteem verkleind met minimaal energieverbruik. De nieuwe aandrijving optimaliseert snelheden in elke processtap en verkort de cyclustijden. Ook op het gebied van veiligheid is een stap gezet met de introductie van een adaptief veiligheidssysteem. Dit integreert maximale veiligheid voor operators en verhoogt de productiviteit. Alle machines die hiervan gebruikmaken zijn voorzien van nieuwe modulaire oplegarmen.

Nieuwste aandrijftechnologieën

De H-iBrake is uitgerust met de nieuwste aandrijftechnologieën, waardoor er minder componenten zijn toegepast met lagere onderhoudskosten tot gevolg. Dat zorgt ook voor een ongekende betrouwbaarheid en een hogere uptime. De toegepaste technologie bestrijkt het hele kantbankbereik en levert de kracht en precisie over het volledige bereik aan tonnages. Of er nu wordt gewerkt met licht of zwaar plaatmateriaal, de H-iBrake zorgt in alle gevallen voor een optimale prestatie.

Betere performance, financieel aantrekkelijk

Naast een verbeterde performance is de H-iBrake ook financieel aantrekkelijk. De modulaire bouwwijze heeft geresulteerd in een aantrekkelijke prijskwaliteitverhouding. Naast lagere aanschafkosten brengt ook het gebruik van de H-iBrake minder energieverbruik met zich mee wat zorgt voor uitstootreductie op de CO2-prestatieladder. Het ontwerp is gericht op een zo efficiënt mogelijke omgang met energie. Niet alleen in het verbruik, maar waar mogelijk ook in de teruglevering wat de operationele kosten aanzienlijk kan laten dalen.

www.safandarley.com

Dit bericht delen?