Rubriek: Plaat- en buisbewerking

SafanDarley lanceert E-Brake 35T-1250 Premium ergo kantbank

SafanDarley presenteert tijdens de TechniShow de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder een compleet programma van elektrische, hybride en hydraulische kantbanken. Al deze oplossingen dragen bij aan een duurzame en efficiënte productie.

In 2020 is het alweer 25 jaar geleden dat SafanDarley de eerste elektrische kantbank op de markt heeft gebracht.

Speciaal voor het jubileumjaar presenteert SafanDarley de E-Brake 35T-1250 Premium ergo kantbank. Deze speciale editie wordt geleverd met EC20 besturing en is uitgerust met een ergonomische pakket. De machine is voorzien van Z-assen en een hydraulische bovenklemming.  

E-Brake Mini Cell

Voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de compacte E-Brake Mini Cell ontwikkeld. Deze bestaat uit een E-Brake 35T met een werklengte van 1250 mm en wordt tijdens de beurs getoond met de optionele automatische gereedschapwissel functie. Hierdoor is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten.

Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen off-line gemaakt worden met Robobendoff-line simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

E-Brake Ultra serie met I-Mate

Tijdens de TechniShow toont SafanDarley de high-end E-Brake 130T Ultra serie. De E-Brake Ultra is standaard voorzien van een CNC bombeersysteem en beschikt over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. De E-Brake Ultra kan optioneel worden uitgerust met een 3D achteraanslag en het gepatenteerde E-Bend L Blue hoekmeetsysteem. De E-Brake 130T Ultra op de beurs is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp genaamd I-Mate. Dit is de ideale CNC- gestuurde buighulp voor de combinatie met opties als E-bend L Hoekmeetsysteem en platdrukcombinaties.

H-Brake Hybrid+ 230T Ultra 

Ook laat SafanDarley een nieuw model Hybride kantpers zien, de H-Brake Hybrid+ 230T Ultra. De Hybrid+ serie is de uitbreiding van de bestaande Hybrid reeks en heeft het voordeel van hogere tonnages, maar biedt nog meer voordelen. De kern is een geavanceerde dubbele hybride aandrijving met hoge retoursnelheden, hoge productiviteit en een laag energieverbruik. Hiermee worden kosten verlaagt en wordt de CO2 uitstoot verminderd. Deze machine is een voorbeeld van duurzaam produceren in de Smart Industrie.

Autopol off line software

Naast de machines demonstreren SafanDarley ook de unieke AutoPOL offline buigsimulatiesoftware, een modern 3D-systeem om kantbanken of-line te programmeren en 3D CAD-bestanden te ontvouwen. De optionele Batch & Remote-functionaliteit maakt automatische bewerking van meerdere onderdelen mogelijk. Het verlaagt de programmeerkosten aanzienlijk en rapporteert het resultaat voor elke stap in het proces. Alle machines op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation. Het complete proces vanaf offline programmeren, programma’s naar de machine sturen en relevante informatie over de productiviteit van de machine uitlezen wordt op een dashboard in een eenvoudige routing weergeven.

www.safandarley.com

TechniShow: 7.B010

Dit bericht delen?